Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Στις 22 Νοεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Στις 22 και στις 29 Νοεμβρίου (εφόσον απαιτηθεί και δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων) θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποφασίστηκε κατά την πεντάωρη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος.

Οι δύο ημερομηνίες, μακριά από τις αρχικές εισηγήσεις για κάλπες μέχρι την 1η Νοεμβρίου, θυμίζουν κάτι από τα... παλιά καθώς στις 29 Νοεμβρίου του 2009 ο κ. Αντ. Σαμαράς ήταν ο πρώτος Πρόεδρος της Ν.Δ. που εξελέγη από τη βάση, επικρατώντας τότε της κας Ντόρας Μπακογιάννη και του, τρίτου, Παν. Ψωμιάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πεντάωρη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ οι εκπρόσωποι των κ. Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη, Γεωργιάδη πρότειναν ως ημερομηνία εκλογής την 15η Νοεμβρίου ενώ η πλευρά Μεϊμαράκη, την 29η Νοεμβρίου. Εν τέλει έγινε αποδεκτή η συμβιβαστική πρόταση του κ. Ανδ. Παπαμιμίκου για τις 22 του μήνα.
Η, μακρά, παράταση της προεκλογικής περιόδου κρίθηκε αναγκαία και για καθαρά τεχνικούς λόγους καθώς υπήρχαν αμφιβολίες εάν το ηλεκτρονικό σύστημα - μητρώο όσων θα προσέλθουν να ψηφίσουν θα μπορούσε να είναι λειτουργικό σε μικρότερο χρόνο ενώ, πάντοτε, υπάρχει και το ζήτημα της οικονομικής δυσπραγίας του κόμματος, εν αναμονή και της καταβολής της κρατικής επιχορήγησης.
Η ΚΕΦΕ προγραμματίζεται να συνεδριάσει, εκ νέου, την προσεχή Δευτέρα τόσο για τον αριθμό των κέντρων ψηφοφορίας που θα λειτουργήσουν όσο και για τη συνδρομή που θα κληθούν να καταβάλλουν παλαιά και μη μέλη της ΝΔ που θα θελήσουν να ψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου