Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Δήμος Πύδνας-Κολινδρού:Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς για τη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου.



  Ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς για εθελοντική προσφορά προκειμένου να στελεχωθεί και να λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Πύδνας - Κολινδρού
Ο Δήμο ςΠύδνας - Κολινδρού  στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Πολιτικής, με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και την ευαισθητοποίηση ατόμων, φορέων, επιχειρήσεων επιχειρεί να διαμορφώσει συνθήκες προώθησης της κοινωνικής συνοχής και στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η δύσκολη οικονομική και κατ' επέκταση κοινωνική κρίση που βιώνει η χώρα μας, το τελευταίο διάστημα, δημιουργεί σε όλους μας αισθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό και καταγράφοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ο Δήμος επιθυμεί να προχωρήσει στην οργάνωση και λειτουργία ενός Κοινωνικού Φροντιστηρίου για παιδιά οικονομικά ασθενών οικογενειών. Στην πρώτη φάση της προσπάθειας επιχειρείται η καταγραφή των πιθανών εθελοντών συνεργατών - εκπαιδευτικών ώστε να προχωρήσουμε στην οργάνωση και να σχεδιαστεί ο τρόπος λειτουργίας ενός φροντιστηρίου ή ενός προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας.
Ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρού  καλεί τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την πρωτοβουλία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» προσφέροντας εθελοντικά και σε σταθερή εβδομαδιαία βάση, ελάχιστο από τον χρόνο τους, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η παροχή πρόσθετης εκπαιδευτικής στήριξης στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης,  προκειμένου να μην μπει η ποικιλόμορφη κρίση που βιώνουμε σήμερα, εμπόδιο στα όνειρα των παιδιών μας.
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά όπως ανταποκριθείτε στο κάλεσμα και στηρίξετε με το δικό σας προσωπικό έργο την προσπάθεια. Θα ήταν πολύ χρήσιμο για εμάς να γνωρίζουμε τις ώρες καθώς και τα διδακτικά αντικείμενα της πιθανής εθελοντικής προσφοράς σας.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις προθέσεις σας μέχρι 30 Οκτωβρίου 2015.
Πληροφορίες - διευκρινίσεις:
Αντιδημαρχία
Παιδείας- Πολιτισμού -Αθλητισμού
Κοινωνικής Προστασίας

Ώρεςεπικοινωνίας: 
Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 π.μ-13.00μ.μ
Τηλέφωνα:2353350100-2353350117
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά στο email του Δήμου: aiginio@otenet.gr


ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΓΔΑΡΗΣ



ΔΗΛΩΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ
<<ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ>>

            Δήμος Πύδνας Κολινδρού………………………………

1.  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Επώνυμο: ………………………………………………………………………………….
Όνομα: ……………………………………………………………………………….........
Ημ/νια Γέννησης: ………………………………………………………………………….
Επάγγελμα: ………………………………………………………………………………..
Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: ……………………………………………………………………
Σχολή: ……………………………………………………………………………………...
Τμήμα: ……………………………………………………………………………………..
Έτος εισαγωγής: ………………………………………………………………………….
Έτος αποφοίτησης: ……………………………………………………………………….
Διεύθυνση κατοικίας: ……………………………………………………………………..
ΤΚ: ………………………………………………………………………………………….
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: ………………………………………………………………..
E-mail: ……………………………………………………………………………………..

Δηλώνω ότι προτίθεμαι να προσφέρω εθελοντική εργασία για ορισμένο χρόνο χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, προς εκπλήρωση του ηθικού καθήκοντος μου σαν πολίτης, στις δράσεις του <<ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ>>, που διοργανώνει ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού, για την ενίσχυση των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Γνωρίζω ότι η σχέση μου με τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού στηρίζεται στις ηθικές αξίες του εθελοντισμού και την ανάπτυξη εθελοντικής συνείδησης στα πλαίσια της καλλιέργειας αντίληψης κοινωνικής αλληλεγγύης.
Επίσης δηλώνων ότι:
1.    Δεν υφίσταται σχέση εργασίας ή έργου μεταξύ εμού και του Δήμου Πύδνας Κολινδρού. Δεν εντάσσομαι στο έμμισθο προσωπικό ή στους εξωτερικούς συνεργάτες του Δήμου Πύδνας Κολινδρού και ως εκ τούτου ουδεμία απαίτηση ή δικαίωμα έχω έναντι αυτού.
2.    Γνωρίζω ότι η καλλιέργεια συνεργατικού κλίματος είναι απαραίτητη για την ποιοτικότερη απόδοση του έργου και απαιτεί την συνεργασία μεταξύ εθελοντών και στελεχών του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.
3.    Στα πλαίσια του ελεύθερου χρόνου μου και με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα μου, που θα διαθέσω για τις ανάγκες του <<ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ>>, θα αναλάβω τις εργασίες που θα μου αναθέσουν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από την πλευρά μου.
4.    Κατά την διάρκεια υλοποίησης των εθελοντικών εργασιών που αναλαμβάνω, οφείλω να τηρώ τα πλαίσια λειτουργίας που μου έχουν τεθεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.
5.    Ουδεμία απαίτηση χρηματική ή άλλης αποζημίωσης έχω έναντι του Δήμου Πύδνας Κολινδρού λόγω της ανάληψης των ανωτέρω αναφερόμενων εργασιών και της εθελοντικής μου προσφοράς σε αυτήν.


Επίσης δηλώνω υπεύθυνα ότι:
·        Όλα τα ανωτέρω προσωπικά μου στοιχεία είναι αληθή και σωστά.
·        Έως  ………………….   θα προσκομίσω αντίγραφα τίτλων σπουδών ή αποδεικτικά τυπικών και ουσιαστικών προσόντων.
·        Γνωρίζω ότι τα ανωτέρω στοιχεία θα παραμείνουν στο αρχείο που τηρείται στον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και αποδέχομαι το δικαίωμα για χρήση, στατιστικής επεξεργασίας και κοινοποίησης των στοιχείων που υποβάλλω με την παρούσα Υπεύθυνη Δήλωση στον Δήμο Πύδνας Κολινδρού, σύμφωνα με το νόμο για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι εργασίες που μπορώ να προσφέρω είναι οι ακόλουθες:
*      Διοικητική υποστήριξη του <<ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ>> (λήψη παρουσιών μαθητών, επικοινωνία με την οικογένεια, επικοινωνία με τους εθελοντές εκπαιδευτικούς, παραλαβή / παράδοση της σχολικής αίθουσας, αναπαραγωγή εκπαιδευτικού υλικού).
*      Εκπαιδευτικό έργο (αναφέρατε μαθήματα ή εκπαιδευτικές ενότητες π.χ. μαθήματα γλώσσας ή ειδικά Αρχαία Ελληνικά).
*      Εκπαιδευτική βαθμίδα που επιθυμείτε να προσφέρετε, (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο).
*      Ειδική υποστήριξη για την προετοιμασία για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
*      Διαθέσιμες ημέρες: Ο Δευτέρα. Ο Τρίτη. Ο Τετάρτη. Ο Πέμπτη.
     Ο Παρασκευή.
*      Διαθέσιμες ώρες:


Ονοματεπώνυμο Εθελοντή


                                                                   Υπογραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου