Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Συνεδρίασε το Δ.Σ του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, με θέμα ο απολογισμός και το πρόγραμμα δράσης για τους επόμενους δύο μήνες Οκτώβρη-Νοέμβρη.


Αποτέλεσμα εικόνας για Συνεδρίασε το Δ.Σ του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Μετά την εισήγηση, ακολούθησε  πλούσια  συζήτηση  ανάμεσα στα μέλη της  διοίκησης  που έφεραν χρήσιμη εμπειρία από τη δράση του Συνδικάτου το  προηγούμενο διάστημα. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι ο εγκλωβισμός  των εργαζομένων  στις  πολιτικές  που υπηρετούν  τα συμφέροντα  της πλουτοκρατίας, επιλέγοντας  το μικρότερο κακό, είναι απόρροια  της παραπληροφόρησης,  του φόβου, που καλλιεργούν κυβέρνηση και εργοδοσία, καθώς επίσης και της τακτικής που ακολουθεί  ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός,  που υπηρετεί αυτήν την πολιτική.
Το αποτέλεσμα για τους  εργαζόμενους είναι να οδηγούνται στη μείωση των απαιτήσεων τους,  στην αποστράτευση  από τον αγώνα, στην   απογοήτευση του τίποτα δεν γίνεται και να μη βλέπουν  τη δύναμη  που κρατούν στα χέρια τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποβάλλουν τον φόβο  με τη συσπείρωση τους, μέσα από  το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να διεκδικήσουν αυτά που τους στερούν,  αυτά που τους κλέβουν.... Δεν είναι τυχαία  όσα  συμβαίνουν  στους  χώρους δουλειάς  με τη βούλα των κυβερνήσεων, ιδιαίτερα στις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι μισθοί πείνας, οι ατομικές συμβάσεις, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η παραβίαση του ωραρίου, ο φόβος της απόλυσης, τα  απλήρωτα 9ωρα, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η απλήρωτη δουλειά, κλπ, απορρέουν από  τον εγκλωβισμό  των εργαζομένων  στην πολιτική του μικρότερου κακού.
Πλούσια ήταν  η συζήτηση και για τους  τρόπους  και τις πρωτοβουλίες  που πρέπει να πάρει το  Συνδικάτο, ώστε οι εργαζόμενοι να σηκώσουν  το κεφάλι. Να βάλουν  εμπόδια    στην εφαρμογή του 3ου  μνημονίου που αφορά  τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τις  Σ.Σ.Ε., τις  ομαδικές απολύσεις, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, τα ζητήματα της υγείας, της παιδείας, τον προϋπολογισμό κλπ.
Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ αποφάσισε  πρόγραμμα  δράσης  και πρωτοβουλίες  για όλα τα προβλήματα  που βασανίζουν  τους εργαζόμενους  και τους  καλεί να συμπορευτούν μαζικά  για να επιβάλουμε  το δίκιο του εργάτη από τα κάτω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου