Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Τα σενάρια για τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας...


Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

«Στα τέλη κυκλοφορίας είναι δεδομένο το ότι..
κάνουμε και θα έχουμε πολύ μικρές διαφοροποιήσεις, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να το πούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

Όπως μεταδίδει το MEGA, αυτό που εκτιμάται είναι το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας για τα νέα αυτοκίνητα (μετά από 2010) με υψηλότερες εκπομπές ρύπων και μια λελογισμένη μείωση για παλαιότερα (πριν 2010) με μικρομεσαία κυβικά εκατοστά.

Η αφετηρία του προβληματισμού είναι ότι για παράδειγμα ένα νέο 3λιτρο τζιπ με εκπομπές 189 γραμ./χλμ έχει τέλη 482 ευρώ, ενώ ένα αντίστοιχο παλαιότερο μοντέλο 880 ευρώ.

Όσον αφορά στα παλαιότερα αυτοκίνητα από 1.072 ως 1.739 κυβικά, τα τέλη τους κυμαίνονται από 135 ως 265 ευρώ, που θεωρούνται κατά περίπτωση υπερβολικά.

Οριστικές αποφάσεις για το θέμα αναμένεται να ληφθούν σε ανώτατο επίπεδο και σε κάθε περίπτωση τις προσεχείς εβδομάδες καθώς τα ειδοποιητήρια για τα τέλη του 2016 θα πρέπει να έχουν εκδοθεί την 1η Νοεμβρίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου