Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821




Η 25η Μαρτίου, διπλή εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αποτελεί μια εμβληματική και ιστορική επέτειο, που αποδεικνύει τη θέληση και τη γενναιότητα της ελληνικής ψυχής. Μια ημέρα εθνικής ανάτασης και απόδοσης τιμής στον αγώνα για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία.
Το μήνυμα της σημερινής επετείου, κατά την οποία επαναφέρουμε στην συλλογική μας μνήμη γεγονότα ενός σπουδαίου παρελθόντος είναι πάντα επίκαιρο, ως διαχρονικό παράδειγμα στάσης ζωής, ενώ θέτει στο επίκεντρο τη δύναμη της θέλησης ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος όταν πρόκειται για την ελευθερία και την ίδια του την υπόσταση ξέρει να δίνει και να κερδίζει ασύμμετρες μάχες.


Παράλληλα, στη μεγαλύτερη κρίση της πρόσφατης ιστορίας που διανύουμε, στο παρατεταμένο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που βιώνουμε, η επέτειος αυτή προσφέρεται για να αναδείξουμε σύγχρονα πρότυπα, δημιουργικές δυνάμεις  και ένα νέο πατριωτισμό  που θα μας δώσουν όραμα, ελπίδα, για να εκπληρώσουμε το ιστορικό χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές. Γιατί έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά μας, έχουμε όμως και την ευθύνη, να προσπαθήσουμε, ώστε να είναι περήφανα και τα δικά παιδιά μας, γι' αυτό που τους κληροδοτήσαμε. Χρόνια πολλά σε όλους. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας.




                                               


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου