Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Τί λουλούδια φυτεύουμε το Μάρτιο;

Τί λουλούδια φυτεύουμε το Μάρτιο;Ο Μάρτιος είναι ο μήνας που καλωσορίζει την άνοιξη και μας δίνει σιγά σιγά την αίσθηση ότι το καλοκαίρι δεν είναι τελικά και τόσο μακρυά. Η προετοιμασία του κήπου ή του μπαλκονιού μας για την πιο μυρωδάτη περίοδο του χρόνου πρέπει να ξεκινήσει. Βάλτε λοιπόν όρεξη και ξεκινήστε να σπέρνετε για να έρθει ο καιρός του θερισμού των κόπων σας. Τα χρώματα και τα αρώματα που θα έρθουν, σίγουρα θα  αποζημιώσουν τους κόπους σας.
Εάν οι βλέψεις σας είναι το λουλούδια, ο Μάρτιος είναι ο κατάλληλος μήνας για τα ακόλουθα.

  • Νυχτολούλουδο ή δειλινά: μυρωδάτα και ανθεκτικά, θα βλαστήσουν σε 10 μόλις μέρες και αναμένεται να ανθοφορήσουν σε 7 με 8 εβδομάδες. Ανοίγουν μόνο τη νύχτα και ο κήπος είναι το ιδανικό τους περιβάλλον κι όχι τόσο οι γλάστρες. Αν φυτέψετε σε γλάστρα να είναι μεγάλη με άφθονη επιφάνεια. Ποτίζουμε όταν το χώμα είναι ξερό.
deilina
  • Ντάλια: οι βολβοί πρέπει να φυτευτούν σε μέρος ηλιόλουστο & απάνεμο και η ανθοφορία θα έρθει σε 10 έως 12 εβδομάδες. Το χώμα πρέπει να έχει καλή αποστράγγιση και η φύτευση των βολβών καλό θα ήταν να γίνει σε βάθος περίπου 12 cm από την επιφάνεια του χώματος.
ntalia
  • Σκυλάκια: φυτεύουμε τους σπόρους σε γλαστράκια και σκεπάζουμε με χώμα. Ποτίζουμε και σε λίγες μέρες θα βλαστήσουν. Τον επόμενο μήνα μεταφυτεύουμε σε μεγαλύτερες γλάστρες, παρτέρια ή κήπο. Εύκολο φυτό σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.
snapdragon-flower-6
  • Από αρωματικά φυτά και βότανα, τον Μάρτιο μπορείτε να φυτέψετε Λεβάντα, δυόσμος, μέντα, αρμπαρόριζα, θυμάρι, ρίγανη, ματζουράνα και θρούμπι.
herb-garden

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου