Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Χάνδρες κατσαρόλας με κάρι

65190107_09483_kathimerina_paraskeui_fasolada-xantres
Και όμως οι χάνδρες, εκτός από γρήγορες (δεν χρειάζονται μούλιασμα) και νόστιμες, μπορούν να είναι και εξωτικές! Το μόνο που χρειάζεται είναι 1 κουταλάκι κάρι, το αρωματικό μείγμα μπαχαρικών με καταγωγή από τη Νότια Ασία.

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 45΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 600 γρ. φασόλια χάνδρες κατεψυγμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 1 κουτ. γλυκού, κοφτό, κάρι σε σκόνη
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το κάρι, τα ντοματάκια και 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε τις χάνδρες, τον μαϊντανό, προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγο νερό, ώστε σχεδόν να καλύπτει τα φασόλια.

Μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι χάνδρες, να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου