Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Γόπες φουρνιστές με πράσα

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις γόπες φουρνιστές με πράσα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
  2. Απλώνουμε τα πράσα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με τον μισό μαϊντανό και το μισό ελαιόλαδο.
  4. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια και γεμίζουμε με το μείγμα τις κοιλιές τους.
  5. Αραδιάζουμε τα ψάρια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  6. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ντοματάκια με το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και τον υπόλοιπο μαϊντανό και ελαιόλαδο και περιχύνουμε με τη «σάλτσα» τα ψάρια.
  7. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου