Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Μπιφτέκια με μανιτάρια και σαλάτα ντοματίνια

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα μανιτάρια

Για το μπιφτέκι

Για τα ντοματίνια

Διαδικασία

Μπιφτέκια

  1. Σε τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο μισό λάδι το κρεμμύδι για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι με το λάδι του και όλα τα υλικά για τον κιμά.
  4. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά και κάθε τόσο ρίχνουμε 1-2 κουταλιές τριμμένο πάγο μέχρι να τελειώσει.
  5. Χωρίζουμε τον κιμά για τα μπιφτέκια σε 8 μέρη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ντοματίνια

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν.

Μανιτάρια

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα.
  2. Σε ένα ταψί 32 εκ. ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και απλώνουμε.
  3. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε πάνω στα μανιτάρια.
  4. Ψήνουμε για 7 λεπτά, βγάζουμε το ταψί, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε τα μανιτάρια και γυρίζουμε τα μπιφτέκια.
  5. Ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μπιφτέκια.
  6. Αφήνουμε στον φούρνο με μισάνοιχτη πόρτα για 5 και σερβίρουμε με τα ντοματίνια.

Ασύρτικα Στερεάς Ελλάδας ή κεφαλονίτικες Ρομπόλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου