Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Κοτίδης κατέθεσε στη βουλή ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σ.Σ. Νέων Πόρων Πιερίας.



ΠΡΟΣ:Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ:«Συντήρηση Σιδηροδρομικού Σταθμού Νέων Πόρων Πιερίας»

Κύριε Υπουργέ,

Πρόσφατα, και κατόπιν έντονων βροχοπτώσεων, παρατηρήθηκε διάβρωση σε τοιχία και μεσοτοιχίες του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νέων Πόρων στην Πιερία. Το δε αίτιο αυτής είναι οι κακοτεχνίες, οι οποίες κατευθύνουν τα όμβρια ύδατα, αντί απορροής εκτός κτηρίου Σ.Σ., εντός αυτού. Η εικόνα των στάσιμων όμβριων υδάτων σε διάφορα σημεία της προβλήτας αλλά και εντός του Σ.Σ. Νέων Πόρων καταδεικνύουν εγκατάλειψη κι έλλειψη μέριμνας. Παρεμφερώς, παρατηρήθηκαν και στο πρόσφατο παρελθόν (2022) ζητήματα ασφαλείας για τους διερχόμενους επιβάτες, τουρίστες και κατοίκους των Νέων Πόρων. Αυτά επικεντρώνονταν τόσο στη συρματόπλεξη της περίφραξης του Σ.Σ. (τρύπες) όσο και στη διέλευση των πεζών δια μέσω αυτών, αφού απέφευγαν την υπέργεια πεζογέφυρα, προκειμένου να συντομεύουν την πορεία τους. Το τελευταίο δε θέμα καθίσταται μείζον, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο και τις βραδινές ώρες κατά τις οποίες οι αμαξοστοιχίες αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες. Τέλος, ο ανελκυστήρας της πεζογέφυρας χρήζει συνεχούς επίβλεψης λειτουργικότητας, καθώς και καθαριότητας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε όπως επιληφθείτε επί των ανωτέρων, προκειμένου η επίβλεψη και η συντήρηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νέων Πόρων Πιερίας να είναι διαρκής και ουσιαστική;

Ο ερωτών Βουλευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου