Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η πιο εύκολη και μυρωδάτη χορτόπιτα

Η πιο εύκολη και μυρωδάτη χορτόπιτα

 
Σπανακόπιτα, τυρόπιτα, χορτόπιτα και λοιπές κλασικές πίτες είναι άρρητα συνδεδεμένες με τη γιαγιά μας και τα παιδικά μας χρόνια. Τέλος. Επειδή όμως οι πίτες είναι μεγάλη αδυναμία και δεν μπορούμε να τις παραγγέλνουμε συνέχεια από τη γιαγιά, καλό θα είναι να ξέρουμε πώς να φτιάχνουμε και μόνοι μας. Η ακόλουθη συνταγή μας μαθαίνει τα βασικά βήματα για μια πανεύκολη χορτόπιτα χωρίς φύλλο, η οποία γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο και δεν στερείται σε τίποτα της παραδοσιακής κι αγαπημένης. Και με λίγη όρεξη και χρόνο παραπάνω, θα μάθετε και το φύλλο.

Υλικά
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σέσκουλα (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες (και το πράσινο μέρος)
4 αυγά χτυπημένα
200γρ. φέτα θρυμματισμένη
5κ.σ. αλεύρι
4κ.σ. καλαμποκάλευρο
2κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1κ.γ. αλάτι
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 5-7 λεπτά και το στραγγίζετε καλά να στεγνώσει. Ανακατεύετε μαζί του τον άνηθο, τα μυρώνια, τα σέσκουλα και ανακατεύετε καλά.
2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C, λαδώνετε ένα ταψί και το βάζετε στον φούρνο να ζεσταθεί.
3. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια στα χορταρικά, τα αυγά, την φέτα, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
4. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζετε το μισό με καλαμποκάλευρο. Ρίχνετε μέσα το μείγμα με τα χόρτα και πασπαλίζετε την κορυφή με το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο.
5. Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε την πίτα για μισή ώρα. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου