Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Πανιώνιος – Ηρακλής 3-4 πεν. (2-0 κ.α.)

Συντάκτης: Onsports 
Πανιώνιος – Ηρακλής 3-4 πεν. (2-0 κ.α.) | onsports.gr
Μετά από σχεδόν 3 ώρες ο «Γηραιός» πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά με τους παίκτες του να είναι πιο ψύχραιμοι και εύστοχοι στα πέναλτι
Μπορεί ο Πανιώνιος να ισοφάρισε πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου αλλά ο Ηρακλής έκανε έναν ακόμα… άθλο καθώς κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου όντας πιο εύστοχος στα πέναλτι. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με τα γκολ των Κολοβού (πεν.) και Μπουμάλ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και στη συνέχεια στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι όπου οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν μια μεγαλειώδη πρόκριση. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς αμφότερες οι ομάδες.

«Κυανέρυθρο» χτύπημα…
Χωρίς διάθεση να κλειστεί, ο Ηρακλής μπήκε καλύτερα στο ματς έχοντας την κατοχή της μπάλας και την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Πανιώνιο να… ανεβάζει ταχύτητα από το 10’ και μετά. Μάλιστα, η πρώτη καλή στιγμή του ματς ανήκε στον Πανιώνιο με τον Χουάντερσον να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ το φάουλ του Οικονόμου στο 12’. Τελικά οι παίκτες του Ουζουνίδη πήραν το προβάδισμα στο 19’ με τον Κολοβό να ευστοχεί στο πέναλτι που έδειξε ο Μαντάκης, μετά από «βουτιά» του δεύτερου στην περιοχή.
Το γκολ συνέβαλε στο να γίνει πιο γρήγορος ο ρυθμός αλλά παράλληλα έλειψαν οι καλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Χρειάστηκε να φτάσει το 35’ για να υπάρξει κάτι αξιόλογο, με τον Χουάντερσον να διώχνει δύσκολα το τακουνάκι του Γιάννου. Όσο για την εν γένει εικόνα του ματς, ο Ηρακλής προσπαθούσε να πιέσει την άμυνα του Πανιωνίου που μετά το γκολ «πατούσε» πιο σίγουρα στο γήπεδο. Ωστόσο, οι «κυανέρυθροι» ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν ξανά όταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπουμάλ στάθηκε τυχερός καθώς το σουτ που επιχείρησε, κόντραρε στον Ζιάμπαρη και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.
Ισοπαλία στις… αποβολές
Με τον Ηρακλή, ύστερα από τα πρώτα 45 λεπτά να είναι… με την πλάτη στον τοίχο, οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου άσκησαν μεγάλη πίεση ως το 55’ περίπου στην άμυνα του Πανιωνίου. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καμία «επικίνδυνη» φάση στα καρέ του Παπαδόπουλου, με τον Πανιώνιο να ανταπεξέρχεται ικανοποιητικά.
Όμως το έργο των γηπεδούχων έγινε πιο δύσκολο, καθώς στο 65’ ο Μητρόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον «Γηραιό» ωστόσο να εξακολουθεί να δυσκολεύεται στην δημιουργία φάσεων. Μάλιστα, στο 74’ αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία με τον Περόνε να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σε αυτό το σημείο, το ματς διεκόπη για περίπου 10 λεπτά εξαιτίας του τραυματισμού του Παπαδόπουλου που αντικαταστάθηκε αναγκαστικά στη συνέχεια. Το παιχνίδι τελικά έληξε 2-0 στην κανονική του διάρκεια, χωρίς κάτι ιδιαίτερο στα εναπομείναντα λεπτά καθώς στο 86’ ο Μπουμάλ δεν «τελείωσε» τη φάση όπως θα περίμεναν οι γηπεδούχοι σπαταλώντας καλή ευκαιρία.
Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος (λ.τρ. 83' Γιαννακόπουλος), Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Αργυρόπουλος, Γιάννου, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (88' Φούντας), Ιμπαγάσα (67' Γκέζος), Κολοβός
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου (64' Πουρτουλίδης), Ιντζόγλου (80' Λουκίνας), Περόνε, Ρομάνο, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Κάσσος (68' Τσιλιανίδης), Ζιάμπαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου