Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Τo σχέδιο Τσίπρα μετά τον σεισμό του 61,3%

                    ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ - ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Τo σχέδιο Τσίπρα μετά τον σεισμό του 61,3%

Η σαρωτική επικράτηση του «όχι» με ποσοστό 61,3% διαμόρφωσε νέο πολιτικό σκηνικό στο εσωτερικό της χώρας, δίνοντας στον πρωθυπουργό την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος προκάλεσε την παραίτηση του αρχηγού της ΝΔ, Α. Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός ξεδιπλώνει τον σχεδιασμό του προκειμένου να φέρει συμφωνία με τους δανειστές το επόμενο 48ωρο. Με στόχο τη δημιουργία ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών σήμερα, εν όψει της αυριανής κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με θέμα την Ελλάδα. Παράλληλα έχει ξεκινήσει τις επαφές με ξένους ηγέτες, αναγνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και πως η εντολή του ελληνικού λαού δεν ήταν η ρήξη, αλλά η ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας.


Το κορυφαίο δίλημμα, που αρχίζει και τελειώνει στην κρίσιμη μάχη για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ με την αποφυγή κατ' αρχάς των σεναρίων κατάρρευσης της οικονομίας που θα κατεδαφίσουν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που πάντως χθες πέτυχε ένα σαρωτικό «όχι» από την κάλπη του δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου