Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Αγκινάρες γεμιστές με αρακά

                                                                   Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Υλικά για 8 άτομα

Υλικά

-8 αγκινάρες φρέσκες
-700 γρ. αρακά φρέσκο καθαρισμένο
-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-½ φλιτζάνι κρασί λευκό
-1 κουτ. γλυκού κύμινο ολόκληρο καβουρντισμένο
-1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1/4 κουτ. γλυκού αλεύρι
-2 λεμόνια (τον χυμό τους)
-2 κουτ. σούπας βούτυρο
-1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
-50 γρ. φέτα τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τις αγκινάρες διατηρώντας το σχήμα τους. Τις τοποθετούμε σε μπολ με νερό και τον χυμό από 1 λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι για 7 λεπτά περίπου, να λιώσει σχεδόν. Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο, το κύμινο, το αλεύρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και τις αγκινάρες με τη βάση προς τα κάτω. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 7 λεπτά περίπου. Βράζουμε νερό αλατισμένο σε άλλη κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τον αρακά για 3 λεπτά. Τον μεταφέρουμε αμέσως σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για να μην χάσει το χρώμα του. Μόλις κρυώσει, τον βγάζουμε από το νερό. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τον αρακά να ζεσταθεί, αλατοπίπερο και δυόσμο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε τις αγκινάρες σε ταψί και τις γεμίζουμε με τον αρακά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και από λίγη τριμμένη φέτα. Ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά.
Διαβάστε περισσότερα στο thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου