Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Ρεβίθια λεμονάτα με μπέικον

revithia
Εύκολο  / Προετοιμασία: 5΄, Αναμονή: 1 βράδυ, Μαγείρεμα: 2 ώρες + 30΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 400 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 300 γρ. μπέικον
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό, τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι καυτερό
  • χυμός από 1-2 λεμόνια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία


Σε ένα τηγάνι ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το μπαχάρι και αλατοπίπερο και τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Μεταφέρουμε το όλον σε γάστρα και προσθέτουμε τόσο  νερό ώστε να σκεπαστούν τα ρεβίθια.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο και το κοκκινοπίπερο και σκεπάζουμε με το καπάκι. Ψήνουμε για 1 ώρα, δοκιμάζουμε το αλάτι και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε.

Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 110°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς καπάκι για περίπου 1-1½ ώρα, μέχρι να γίνουν τα ρεβίθια.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου