Υλικά
Μερίδες: 8- Για να φτιάξουμε ματσάτα με κουνέλι και κυκλαδίτικο τυρί, πρώτα αλατίζουμε το κουνέλι.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα το σοτάρουμε στα 30 ml λάδι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά και ρίχνουμε τον πελτέ, το σκόρδο, τη δάφνη, τα κεδροκούκουτσα και νερό που να σκεπάσει τα υλικά.
- Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Αφήνουμε το κουνέλι να κρυώσει στην κατσαρόλα, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το ξεψαχνίζουμε.
- Σουρώνουμε τα υγρά της κατσαρόλας σε άλλη κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθούν στα 200 ml (περίπου όσο 1 φλιτζάνι).
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά για 2-3 λεπτά λιγότερο από όσο αναφέρεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ρίχνουμε το κρέας στη σάλτσα, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, να σωθούν τα υγρά.
- Ρίχνουμε τα μυρωδικά, το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε τη ματσάτα με κουνέλι με το τριμμένο τυρί.
Ένα βαρελάτo Chardonnay.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου