Υλικά
Μερίδες: για 4 μερίδες ως ορεκτικό- Για τις σαρδέλες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200° C.
- Αλατίζουμε καλά τα ψάρια και τυλίγουμε το καθένα με μισό αμπελόφυλλο.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρέξ ή ένα ταψί και βάζουμε τα τυλιγμένα ψάρια κεφάλι με ουρά.
- Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, το κρασί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε και φουρνίζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι σαρδέλες και να ξεροψηθούν τα αμπελόφυλλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου