Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε αρνί με ασκορδουλάκους αρχικά πλένουμε καλά το αρνί και το ζεματίζουμε για 10-15 λεπτά σε κατσαρόλα με νερό που βράζει.
- Ξαφρίζουμε όσο μαζεύεται αφρός στην επιφάνεια.
- Βγάζουμε το αρνί σε μια πιατέλα και πετάμε το νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε το αρνί.
- Στη συνέχεια, το σοτάρουμε στην πιο μεγάλη κατσαρόλα που διαθέτουμε, στο ελαιόλαδο, για 4-5 λεπτά, μέχρι τα κομμάτια να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
- Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε όσο νερό χρειαστεί ώστε να καλυφθούν καλά τα κομμάτια του αρνιού.
- Αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τους βολβούς (ασκορδουλάκους) και τις δάφνες και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα με σκεπασμένη κατσαρόλα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνί.
- Στη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε, αν χρειαστεί, κι άλλο νερό.
- Περίπου 5 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τη ρίγανη.
- Αποσύρουμε, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακινούμε την κατσαρόλα και σερβίρουμε το αρνί με ασκορδουλάκους.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 150.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου