Υλικά
Μερίδες: 6-8- Για το καπνιστό χέλι με σαλάτα από ρεβύθια, μυρωδικά και εσπεριδοειδή, ξεκινάμε ρίχνοντας τα ρεβύθια σε μια κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
- Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
- Σε μπολάκι ανακατεύουμε τους χυμούς, τη μουστάρδα, το μέλι, το λάδι και αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το χέλι για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Το σκορπίζουμε πάνω στη σαλάτα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου