Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024

Χέλι καπνιστό με σαλάτα από ρεβύθια, μυρωδικά και εσπεριδοειδή

 


Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για το καπνιστό χέλι με σαλάτα από ρεβύθια, μυρωδικά και εσπεριδοειδή, ξεκινάμε ρίχνοντας τα ρεβύθια σε μια κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
  4. Σε μπολάκι ανακατεύουμε τους χυμούς, τη μουστάρδα, το μέλι, το λάδι και αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  5. Ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το χέλι για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  6. Το σκορπίζουμε πάνω στη σαλάτα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου