Υλικά
Μερίδες: 6- Για τις ψητές καραβίδες με καμένο βούτυρο και μούρα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τις καραβίδες για 1/2 λεπτό.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό, ώστε να σταματήσουμε τον βρασμό.
- Τις αφήνουμε για 2 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί, απλώνουμε τις καραβίδες και τις ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις απλώνουμε σε πιατέλα.
Καμένο βούτυρο με μούρα
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να γίνει καφετί.
- Το σουρώνουμε και το αδειάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα αυγά για 3 λεπτά, από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το νερό.
- Τα κρυώνουμε, τα σπάμε και αδειάζουμε τον υδαρή κρόκο τους με ένα κουτάλι στον πολυκόφτη με το βούτυρο. Με το βράσιμο τα παστεριώσαμε, ώστε να τα καταναλώσουμε με ασφάλεια.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα.
- Την αδειάζουμε σε μπολ, σκορπίζουμε τα μούρα και σερβίρουμε με τις καραβίδες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου