Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2024

Πέστροφα σε ζύμη με φρέσκα και ξερά μυρωδικά και άγρια χόρτα

 


Υλικά

Μερίδες: για 6 μερίδες, ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για τη πέστροφα σε ζύμη, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
  2. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ξύσμα, τα φρέσκα και ξερά μυρωδικά και αλάτι.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  4. Τη χωρίζουμε στη μέση και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε χοντρό φύλλο όπου να χωράει άνετα το ψάρι (ή τα ψάρια).
  5. Αλατοπιπερώνουμε την πέστροφα, βάζουμε στην κοιλιά της τις 2 φέτες λεμονιού και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Την τακτοποιούμε στο φύλλο και την καλύπτουμε με το δεύτερο. Πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν και να εγκλωβίσουν το ψάρι.
  7. Μεταφέρουμε προσεκτικά το πακέτο ζύμης στο ταψί και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  8. Για να σερβίρουμε, σπάμε τη ζύμη και αποκαλύπτουμε τη ζουμερή και αρωματισμένη πέστροφα.
  9. Παράλληλα, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα χόρτα για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν, αλλά να μη λιώσουν.
  10. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε πιατέλα. Τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και λεμόνι και τα σερβίρουμε μαζί με την πέστροφα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου