Υλικά
Μερίδες: για 6 μερίδες, ως μεζές- Για τη πέστροφα σε ζύμη, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
- Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ξύσμα, τα φρέσκα και ξερά μυρωδικά και αλάτι.
- Ρίχνουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Τη χωρίζουμε στη μέση και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε χοντρό φύλλο όπου να χωράει άνετα το ψάρι (ή τα ψάρια).
- Αλατοπιπερώνουμε την πέστροφα, βάζουμε στην κοιλιά της τις 2 φέτες λεμονιού και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Την τακτοποιούμε στο φύλλο και την καλύπτουμε με το δεύτερο. Πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν και να εγκλωβίσουν το ψάρι.
- Μεταφέρουμε προσεκτικά το πακέτο ζύμης στο ταψί και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
- Για να σερβίρουμε, σπάμε τη ζύμη και αποκαλύπτουμε τη ζουμερή και αρωματισμένη πέστροφα.
- Παράλληλα, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα χόρτα για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν, αλλά να μη λιώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε πιατέλα. Τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και λεμόνι και τα σερβίρουμε μαζί με την πέστροφα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου