Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ



                                                     Γαριδομακαρονάδα

Οι καλύτερες συνταγές με θαλασσινά, είναι αυτές που είναι απλές, αυτές που δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ένα σωρό πράγματα για να νοστιμίσουμε το φαγητό μας.
Άλλωστε όλες αυτές οι συνταγές δεν βγήκαν στις κουζίνες των νοικοκυρών, ούτε και από σεφ περγαμηνών, αλλά στις κουζίνες των καϊκιών από τους ψαράδες, που μαγείρευαν κάθε φορά με θαλασσινό νερό, ό,τι έβγαζε η θάλασσα και τα λιγοστά εφόδια που έπαιρναν από τα σπίτια τους, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες, πελτέ και κανένα κρεμμύδι..
Ας δούμε πως γίνεται μία απλή γαριδομακαρονάδα..
Μαράκι αυτή είναι αφιερωμένη εξαιρετικά για εσένα που πιστεύω ότι δεν θα μου πεις ΔΕΝ!!!!!!!

Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο μακαρόνια (εγώ έβαλα με γεύση καρότο)
½ κιλό γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
2 ντοματάκια
1 με 2 κρεμμύδια ξερά
λάδι, ξύδι,
αλάτι, πιπέρι,
μαϊντανό
σκόρδο
Φτιάχνουμε την γαριδομακαρονάδα μας
Βράζουμε τις γαρίδες για περίπου 20 λεπτά και ξαφρίζουμε με μία τρυπητή κουτάλα. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο, και το νερό τους το σουρώνουμε ώστε, μέρος του να το χρησιμοποιήσουμε για τη σάλτσα και το υπόλοιπο για τα μακαρόνια.
Για τη σάλτσα:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και είτε το τσιγαρίζουμε είτε το μαραίνουμε στο ζωμό από τις γαρίδες.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, λίγο λάδι, το σκόρδο (προαιρετικά) λίγο ακόμα από το ζωμό και αλάτι, πιπέρι, ξύδι και μαϊντανό.
Αφήνουμε να σιγοβράζει και στο τελευταίο πεντάλεπτο ρίχνουμε τις γαρίδες μέσα στη σάλτσα και τις γυρίζουμε διακριτικά να πάρουν σάλτσα από όλες τις μεριές.
Το ζουμί από τις γαρίδες το βάζουμε πάλι να βράσει και ρίχνουμε τα μακαρόνια κατά τα γνωστά.
Αν θέλουμε τα μακαρόνια μας να απορροφήσουν όλη τη σάλτσα με το που θα τα σουρώσουμε τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
Διαφορετικά λαδώνουμε τα μακαρόνια μας και ρίχνουμε τη σάλτσα στο πιάτο του καθενός.
Εγώ προτιμώ την πρώτη εκδοχή γιατί έτσι είχα συνηθίσει από τη συγκάτοικό μου την ιταλίδα, αλλά περί ορέξεως.. ….
Μπορείτε να σερβίρετε με παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο.
Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου