Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ανοίγουν την Πέμπτη 850 υποκαταστήματα για τους συνταξιούχους


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Πιθανότατα την Πέμπτη θα ανοίξουν συνολικά 850 καταστήματα όλων των τραπεζών προκειμένου να πληρωθούν οι χιλιάδες συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης μετρητών. Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, το όριο των 60 ευρώ ανά ημέρα θα ισχύσει και για τους συνταξιούχους, οι οποίοι όμως θα μπορέσουν να πληρωθούν σωρευτικά το ποσό που αντιστοιχεί για όλες τις ημέρες από τη Δευτέρα έως την ανάληψη των μετρητών. Εάν δηλαδή κάποιος συνταξιούχος πάει στην τράπεζα την Πέμπτη, θα μπορέσει να πληρωθεί 60 ευρώ για 4 ημέρες, ήτοι 240 ευρώ.
Αν και τραπεζικοί κύκλοι επισημαίνουν πως δεν υπάρχει χρόνος να λειτουργήσουν οι τράπεζες νωρίτερα για τους συνταξιούχους, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι θα επιδιωχθεί η λειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων από την Τετάρτη. Βάσει του προγραμματισμού, μέχρι τώρα έχει αποφασιστεί ότι η Εθνική θα λειτουργήσει 250 καταστήματα, η Πειραιώς επίσης 250, η Alpha 200 καταστήματα και η Eurobank 150, σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να έχουν πρόσβαση όλοι οι συνταξιούχοι. Την Παρασκευή και τη Δευτέρα τα καταστήματα αυτά θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά.

Να σημειωθεί ότι, αρχικά στην ΠΝΠ, οι συντάξεις είχαν εξαιρεθεί από τον περιορισμό κεφαλαίων, όμως, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος, επρόκειτο για λάθος, το οποίο θα διορθωθεί με απόφαση από το ΥΠΟΙΚ (προβλέπεται στο ΠΝΠ αυτή η δυνατότητα). Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, τα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν στην πράξη οι τράπεζες είναι πολλά, καθώς δεν διευκρινίζεται πως θα αποκλειστούν από τα ανοικτά υποκαταστήματα των τραπεζών πολίτες οι οποίοι δεν είναι συνταξιούχοι, όμως δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΟΤΟΕ έχει ζητήσει τη συνδρομή του υπ. Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να διαφυλαχθεί ότι η διαδικασία πληρωμής των συνταξιούχων θα ολοκληρωθεί χωρίς παρατράγουδα. Χωρίς προβλήματα καταβλήθηκαν οι συντάξεις του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ επισημαίνουν ότι κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα, πληρώθηκε το 78% των δικαιούχων που έχει επιλέξει να λαμβάνει τη σύνταξή του από το ταχυδρομείο. Το υπόλοιπο 22% των δικαιούχων θα πληρωθεί σήμερα. Τα καταστήματα των ΕΛΤΑ λειτουργούν κανονικά για όλες τις υπηρεσίες, εκτός των τραπεζικών συναλλαγών του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - Eurobank.
http://www.kathimerini.gr/
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου