Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΝΤΡΑΓΚΙ!


ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ - ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Σε κλίμα απίστευτων πιέσεων στον πρωθυπουργό θα συνεχιστούν απόψε οι συζητήσεις του Ελληνα πρωθυπουργούΑλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών Ζάν Κλόντ Γιούνκερ,Κριστίν Λαγκάρντκαι Μάριο Ντράγκι. Το...
Eurogroup μετά από σύντομη συνεδρίαση αποφάσισε να συγκληθεί εκ νέου αύριο στη μία το μεσημέρι, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο κορυφής και έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο συμφωνίας.

Παρά την αισιοδοξία που επικράτησε τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά την υποβολή των προτάσεων Τσίπρα για τη λήψη επώδυνων μέτρων ύψους 7,9 δισ. ευρώ τη διετία 2015 - 2016, και το κλίμα που καλλιεργήθηκε από τις δηλώσεις των ευρωπαίων κυρίως αξιωματούχων όπως του γάλλου επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί ότι "η ελληνική πρόταση είναι συνεκτική και αποτελεί βάση συζήτησης" η αξιολόγηση των θεσμών στις προτάσεις ήταν στο τέλος αρνητικό.
Αυτό έγινε γνωστό στην ελληνική πλευρά την Τρίτη το βράδυ, γεγονός που οδήγησε τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζάν κλόντ Γιούνκερ να κελέσει εσπευσμένα τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.

Αλλά και η πολύωρη συνάντηση του κ.Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ζάν Κλόντ Γιούνκερ, έληξε χωρίς αποτέλεσμα.

Κι αυτό γιατί οι διαφορές δεν υπήρχαν μόνο στα δημοσιονομικά μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις, κυρίως το ασφαλιστικό. Ο Ελληνας πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει "λύση πακέτο" που να καλύπτει τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες, αλλά και να ρυθμίζει το ανοιχτό ζήτημα του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου