Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων



          Στην Αθήνα βρέθηκε η Αντιπεριφερειάχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015, για να συναντηθεί με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παναγιώτη Σγουρίδη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα των εγγυητικών επιστολών των αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας που αφορούν στα έτη 2009, 2010 και μερικών εγγυητικών επιστολών από το έτος 2011.

            Ο Υφυπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με την κα Μαυρίδου εξέφρασε την αναγκαιότητα να βρεθεί λύση στο ζήτημα που ταλαιπωρεί για αρκετό χρονικό διάστημα τους αγρότες της Πιερίας και κυρίως εξέφρασε τη βούληση να διευθετηθεί το πρόβλημα σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.
            Ταυτόχρονα ο κος Σγουρίδης ζήτησε να ενημερωθεί γραπτώς για την υπάρχουσα κατάσταση, καθώς επίσης και για το ύψος του ποσού των εγγυητικών επιστολών. “Το θέμα των επιστολών δεν είναι μόνο πολιτικό είναι κοινωνικό και θα συμπράξω όσο μπορώ στην επίλυση του προβλήματος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

            Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας να προσκαλεί τον κο Σγουρίδη στην Πιερία,  ώστε να συζητήσει από κοντά με τον περιφερειακό σύμβουλο Π.Ε. Πιερίας και εντεταλμένο σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, Δημήτρη Τσιμήτρη, και με τους αγρότες της περιοχής μας, τα προβλήματα και τις προσκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά.  Ο Υφυπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση και θα προγραμματίσει την επίσκεψή του στην Πιερία εντός του καλοκαιριού. 

Σοφία Μαυρίδου: “Είμαστε κοντά στους αγρότες και οφείλουμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματά τους”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου