Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε ρυzομακάρονα με καλαμάρι και τσίλι, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια μέτρια κατσαρόλα 80 ml από το ελαιόλαδο και τα κεφάλια των καλαμαριών.
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Σουρώνουμε το λάδι με τα υγρά, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματίσουν μια λεία σος.
- Τα κεφάλια τα βάζουμε σε ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε ή μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σώμα από τα καλαμάρια για περίπου 1 λεπτό, ίσα να αλλάξουν χρώμα.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε μαζί με τα βρασμένα κεφάλια.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, το τσίλι, το σπανάκι και σοτάρουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού και τη σόγια, τη σος που ετοιμάσαμε από το ζουμί των καλαμαριών, τα νουντλς και το καλαμάρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα ραπανάκια, το σουσάμι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου