Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Ρυζομακάρονα με καλαμάρι και τσίλι

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρυzομακάρονα με καλαμάρι και τσίλι, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια μέτρια κατσαρόλα 80 ml από το ελαιόλαδο και τα κεφάλια των καλαμαριών.
  2. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Σουρώνουμε το λάδι με τα υγρά, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματίσουν μια λεία σος.
  4. Τα κεφάλια τα βάζουμε σε ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  5. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε ή μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σώμα από τα καλαμάρια για περίπου 1 λεπτό, ίσα να αλλάξουν χρώμα.
  7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε μαζί με τα βρασμένα κεφάλια.
  8. Ρίχνουμε το σκόρδο, το τσίλι, το σπανάκι και σοτάρουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  9. Προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού και τη σόγια, τη σος που ετοιμάσαμε από το ζουμί των καλαμαριών, τα νουντλς και το καλαμάρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  10. Σκορπίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα ραπανάκια, το σουσάμι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Remaining Time 0:00
 
Advertisement

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου