Υλικά
Μερίδες: 4- Για την τηγανιά με κοτόπουλο, μανιτάρια, σταφύλι και κάπαρη, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας καλά το κοτόπουλο.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
- Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την κάπαρη και το σταφύλι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε και το σοταρισμένο κοτόπουλο μαζί με τα ζουμάκια του και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου