Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ράμεν: ασιατική σούπα με χοιρινό, νουντλς, λαχανικά και αυγό, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 190° C.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 60 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη χοιρινή πανσέτα για περίπου 6 - 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Την αδειάζουμε μαζί με το λάδι σε μια μικρή γάστρα, προσθέτουμε 100 ml νερό, σκεπάζουμε και ψήνουμε για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε 12 λεπτές φέτες πάχους 2 εκ.
- Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τα νουντλς ή τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το τζίντζερ για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, το μίριν και τη σόγια και ανακατεύουμε απαλά.
- Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το υγρό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. ςε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
Σερβίρισμα
- Μοιράζουμε στα πιάτα τα νουντλς, περιχύνουμε με το ζωμό που φτιάξαμε (υγρό+στερεά), βάζουμε 2 φέτες από τη χοιρινή πανσέτα και ένα αυγό μελάτο σε κάθε μερίδα, περιχύνουμε με λίγο από το ντρέσινγκ και σερβίρουμε. Το ράμεν τρώγεται ζεστό ή χλιαρό. Είναι καλύτερο την επομένη, όταν το ξαναζεστάνουμε (η πανσέτα, όμως, είναι καλύτερη φρεσκοψημένη).
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου