- Για το ψάρι φασί με πράσα, ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ζεσταίνουμε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (κατά προτίμηση που να μπορεί να μπει στον φούρνο) σκέτη, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
- Ρίχνουμε το λάδι και αμέσως τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), τα πράσα και το καρότο και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα ντοματάκια, το σέλινο, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.
- Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ακουμπάμε πάνω στα υλικά το φασί (ή τις γλώσσες) και μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο.
- Αν η κατσαρόλα δεν είναι κατάλληλη για φούρνο, αδειάζουμε όλο το περιεχόμενό της σε ένα πυρίμαχο ταψί και απλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα.
- Ακουμπάμε πάνω τους το ψάρι.
- Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία το ψάρι και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 204.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου