Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες

Αγρότες: Μαραθώνιος διάλογος με τον Πρωθυπουργό - Επιστρέφουν στα μπλόκα για να αποφασίσουν τη στάση τους«Εγινε ουσιαστικός διάλογος με τον Πρωθυπουργό», σημείωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Βαγγέλης Παπαγιανούλης ο οποίος εκπροσσώπησε τα 39 μλόκα που είχαν στείλει επιστολή στο Μαξίμου στις 10 Φεβρουαρίου. «Παρουσιασαμε τις προτάσεις μας στον Πρωθυπουργό για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και για το κόστος παραγωγής. Ακούσαμε και τις προτάσεις της κυβέρνησης».
Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα της συνάντησης απάντησε ότι «επιστρέφουμε στα μπλόκα μας και στις γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουμε την περαιτέρω πορεία του αγώνα μας».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος από τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου σημείωσε: «Εγινε διάλογος επί των προτάσεων των αγροτών. Πήραμε τις προτάσεις της κυβέρνησης και μεταβαίνουμε στα μπλόκα για τις γενικές συνελεύσεις... Πρέπει να τα ζυγίσουμε όλα για να αποφασίσουμε.
Η εισήγηση του Πρωθυπουργού
Καλή βάση για έναν διάλογο που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τα αιτήματα και τις προτάσεις που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση από τους αγρότες.
Ωστόσο, προειδοποίησε τους αγρότες ότι αν δεν υπάρξει ανάκτηση του εθνικού πλούτου δεν μπορούμε να μιλάμε για εισόδημα.
Υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους εκπροσώπους των αγροτών, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «το αγροτικό κίνημα έχει πια ωριμάσει και μπορεί να βρει δρόμους έκφρασης με αυτονομία και αυτοτέλεια, ούτως ώστε να μπορέσει ο αγώνας και η κινητοποίηση να έχει και αποτέλεσμα. Όχι μόνο μια εκπροσώπηση για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όταν υπάρχουν τα μπλόκα, προβολή στα ΜΜΕ, αλλά να έχει μια αυθεντική εκπροσώπηση στη χάραξη πολιτικής», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Εγώ θεωρώ ότι δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου χωρίς να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις δικές σας θέσεις και τις δικές σας προτάσεις. Και την ίδια στιγμή οι δικές σας θέσεις και οι δικές σας προτάσεις δεν μπορεί να μην λαμβάνουν υπόψη και το συνολικότερο πρόβλημα του τόπου, τις δημοσιονομικές συνθήκες, το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε και να δουλεύουμε».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης «ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι τα πέντε χρόνια, από το 2010 έως το 2015, υπήρξε μια μεγάλη καταστροφή εθνικού πλούτου». «Από τα 245 δισ. ευρώ που ήταν το ΑΕΠ φτάσαμε στα 175 δισ. ευρώ. Αυτό είναι μια τεράστια καταστροφή» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Αν δεν καταφέρουμε να ανακτήσουμε τον εθνικό πλούτο, και κατά την άποψή μου πρωτοπόρος για την ανάκτηση του πλούτου είναι ο αγροτικός χώρος, τότε να πούμε αλήθειες μεταξύ μας, δεν θα μπορούμε να μιλάμε ούτε για εισόδημα, ούτε για συντάξεις ούτε για έξοδο από την κρίση.
» Ας το λάβουμε αυτό υπόψη μας και ας προσπαθήσουμε να πούμε αλήθειες, αλλά να βρούμε και λύσεις πάνω στα πραγματικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είμαι πραγματικά ανοιχτός να κάνουμε έναν πολύ ουσιαστικό διάλογο και θα ακούσω με πολύ προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις σας διότι ήδη έχω δει ότι τα αιτήματα σας είναι μια πολύ καλή βάση ενός διαλόγου που έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται η συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό. Οι εκπρόσωποι των μπλόκων υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους πριν εισέλθουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η περιοχή της Ηρώδου Αττικού είναι αποκλεισμένη από κλούβες των ΜΑΤ.

Στη συνάντηση συμμετέχουν, επίσης, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Μάρκος Μπόλαρης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Αναστάσιος Πετρόπουλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Επιπλέον, παρίστανται οι Σωκράτης Φάμελλος και Σταύρος Αραχωβίτης

Κλείνουν αιφνιδιαστικά το τελωνείο του Προμαχώνα

Αιφνιδιαστικό επ' αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αποφάσισαν οι συμμετέχοντες αγρότες στο μπλόκο.
Στο τελωνείο της Εξοχής η κίνηση διεξάγεται ομαλά, αλλά στις 8 μ.μ. θα γίνει γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους. Το πιο πιθανόν, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να ξεκινήσει αποκλεισμός στις 10 το βράδυ.
Από χθες, Κυριακή, στις 4 το απόγευμα η κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί και στα δύο τελωνεία. Ενώ αρχική πρόθεση των συμμετεχόντων στα μπλόκα επί ελληνικού εδάφους ήταν το «ελευθέρας» για σήμερα, τα πράγματα άλλαξαν αιφνίδια, δίνοντας το στίγμα ότι η κατάσταση είναι ρευστή.
Από τις 16 Φεβρουαρίου και μέχρι χθες τα τελωνεία Προμαχώνα και Εξοχής ήταν κλειστά, λόγω των αντιμπλόκων που είχαν στήσει επί βουλγαρικού εδάφους αυτοκινητιστές της γειτονικής χώρας.

Καταγγελίες για αποκλεισμούς
Εν τω μεταξύ, συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, που καταγγέλλει τον αποκλεισμό της από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Βασιλόπουλος, ανέφερε ότι συνάντησαν «πόρτα στα ονόματά τους», λέγοντας:
«Σήμερα είχαμε το ραντεβού μας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις λύσεις των προβλημάτων κυρίως των νέων αγροτών, αλλά και του υπόλοιπου αγροτικού τομέα και στη συνέχεια που είχαμε το ραντεβού με τον πρωθυπουργό βρήκαμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Να συναντήσουμε πόρτα στα ονόματά μας, που είχαμε δώσει για να πάμε να συζητήσουμε εμείς οι θεσμοί μαζί με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο και αυτό μας στενοχωρεί πάρα πολύ. Έχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας και τα νέα παιδιά κυρίως αυτά που εκπροσωπώ περιμένουν κι από εμάς κάποιες κινήσεις. Εμείς προσπαθήσαμε στο διάλογο. Η κυβέρνηση βλέπουμε ότι δεν θέλει το διάλογο».
Στις ίδιες καταγγελίες προχώρησαν και οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων. «Καταγγέλλουμε τη σημερινή συνάντηση γιατί κατάφορα παραβιάζονται τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Αυτά τα περιμέναμε από άλλα καθεστώτα, και από αλλού μας ήρθαν» δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Στις παραπάνω καταγγελίες η κυβέρνηση απαντά πως αρνητική ήταν στη συμμετοχή ενός μόνο ανθρώπου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν τοποθετημένος στην Ελληνική Βιομηχανίας Ζάχαρης και τώρα προσέρχεται ως συνδικαλιστής.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, επίσης, ότι αίτημα από την Ένωση Νέων Αγροτών δεν είχε κατατεθεί, αλλά ευχαρίστως θα οριστεί συνάντηση μέσω και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από τη συνάντηση απουσιάζουν και οι εκπρόσωποι αγροτών από μπλόκα της Νίκαιας, του Προμαχώνα και των Μαλγάρων που ζητούν ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό αύριο, Τρίτη. Ωστόσο, από τη χθεσινή δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη προκύπτει πως το ραντεβού με τα μπλόκα ήταν για τη Δευτέρα. Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι εδώ σήμερα, είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στο τραπέζι του διαλόγου τα Τέμπη

Ξεπεράστηκαν τελικώς οι επιφυλάξεις και οι αμφισβητήσεις και θα καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, καθώς και οι εκπρόσωποι άλλων 38 μπλόκων που συμπαρατάσσονται μαζί τους.
  
Αυτά δήλωσαν προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα Τέμπη Παναγιώτης Καλογιάννης και από τις Μικροθήβες Χρήστος Μάντσιος, που θα συμμετάσχουν στο τραπέζι του διαλόγου.
  
Το πρόβλημα της εμπλοκής παρακάμφθηκε από τη στιγμή που δόθηκαν διευκρινίσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, για το ποιοι θα είναι οι συμμετέχοντες στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, αφού υπήρχαν ενστάσεις από Τέμπη και Μικροθήβες, καθώς δεν ήθελαν να καθίσουν και με εκπροσώπους από άλλους φορείς που τους θεωρούν μη αγρότες, δεν ανήκουν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και δεν έχουν βγει στα μπλόκα.

Ηδη, από χθες το βράδυ, σε ένδειξη «καλής θέλησης» οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών άνοιξαν την εθνική οδό και η κίνηση γίνεται απρόσκοπτα. Το ίδιο έκαναν οι αγρότες και στο μπλόκο των Μικροθηβών στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Είχε προηγηθεί εμπλοκή ως προς την εκπροσώπηση του μπλόκου των Τεμπών στο ραντεβού της Δευτέρας, αλλά και η απόφαση 69 εκπροσώπων μπλόκων, σε σύσκεψη στη Νίκαια, να ζητήσουν ξεχωριστή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας υποστήριξε ότι τα αιτήματα των εκπροσώπων των 69 μπλόκων της Νίκαιας είναι «εντελώς διαφορετικά από τα αιτήματα των εκπροσώπων των μεγαλοαγροτών που πηγαίνουν σήμερα να συναντηθούν».

Να σημειωθεί πως το πρωί της Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, εκτός της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, έχουν οριστικοποιηθεί και ραντεβού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Γεροβασίλη για Νίκαια: Ευπρόσδεκτος ακόμη και την τελευταία στιγμή όποιος εκπροσωπεί μια συλλογικότητα

Η κυβέρνηση θα καταθέσει συνολικό σχέδιο για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος και την ενίσχυση του αγροτικού χώρου, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο ραδιοσταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο FM», η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι στη σημερινή συνάντηση θα εκπροσωπηθεί η πλειοψηφία του αγροτικού κινήματος και των μπλόκων. 

Η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την πεποίθηση πως θα γίνει ένας γόνιμος και ειλικρινής διάλογος, που θα λαμβάνει υπόψη του το πλαίσιο που μπορεί να κινηθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται η παραγωγική ανασυγρκότηση της χώρας. 

Ερωτηθείσα, δε, για το ενδεχόμενο ξεχωριστής συνάντησης με εκπροσώπους αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού ανέφερε ότι «δεν έχει φτάσει τέτοιο αίτημα» στο Μέγαρο Μαξίμου, επανέλαβε πως οποιοσδήποτε εκπροσωπεί μια συλλογικότητα ή μπλόκο είναι ευσπρόσδεκτος στον διάλογο ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Κυβερνητική πρόσκληση προς όλους τους αγρότες για συμμετοχή στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Μετά την κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει καλέσει σε διάλογο τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων εδώ και ένα μήνα και πως η συνάντηση ορίστηκε για τη Δευτέρα. 

Επιπλέον, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες ορίζουν τους εκπροσώπους τους και απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση για τη συνάντηση της Δευτέρας.

«Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση» επισήμανε.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε αντικείμενο την οριστικοποίηση των προτάσεων της κυβέρνησης προς τους αγρότες, ωστόσο σήμανε συναγερμός από τις επιφυλάξεις για την εκπροσώπησή τους στη συνάντηση της Δευτέρας που εξέφρασαν οι αγρότες των Τεμπών.

Στον αέρα η συμμετοχή από Νίκαια


Οι εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με τη σύνθεση της ομάδας των αγροτών που θα δουν τον πρωθυπουργό, καθώς οι ίδιοι επιθυμούν να είναι μόνο εκπρόσωποι μπλόκων που βρίσκονται στους δρόμους. Προειδοποίησαν, δε, ότι δεν αποκλείεται να μην λάβουν μέρος στη συνάντηση της Δευτέρας.

«Η ομάδα των Τεμπών, που απαρτίζεται πλέον από 38 επίσημα και υπαρκτά μπλόκα, στέλνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι εάν μέχρι το βράδυ δεν διασφαλιστεί ο ουσιαστικός και σωστός διάλογος που έχει αποφασιστεί να γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και βάσει των αιτημάτων που έχει θέσει η ομάδα, τότε δεν θα πάμε στη συζήτηση και ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που τελικά θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η κυβέρνηση» δήλωσε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής Παναγιώτης Καλογιάννης.

Την ίδια ώρα, ομόφωνη απόφαση να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη έβγαλε η σύσκεψη της Νίκαιας, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των 69 μπλόκων. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, εκτός της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, έχουν οριστικοποιηθεί και ραντεβού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Βελτιωτικές προτάσεις στο τραπέζι του διαλόγου

Βελτιωτικές προτάσεις για το ασφαλιστικό των αγροτών αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που θα έχει στις 12 το μεσημέρι με εκπροσώπους των μπλόκων. Η συνάντηση κρίνεται καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων, με την κυβέρνηση να προσβλέπει σε διάλογο με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο εάν θα προσέλθουν στο Μαξίμου εκπρόσωποι των μπλόκων των Τεμπών και της Νίκαιας.

Οι πληροφορίες εμφανίζουν την κυβέρνηση διατεθειμένη να προτείνει στους εκπροσώπους των αγροτών να ισχύσει η μεταβατικότητα από το 2021 και όχι από το 2019 και επίσης να έχουν τη δυνατότητα καταβολής χαμηλότερων ασφαλιστικών εισφορών εάν επιθυμούν να λαμβάνουν μικρότερη σύνταξη.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης αποφασίστηκαν στην τρίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Μετά το τέλος της σύσκεψης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη απηύθυνε νέα πρόσκληση προς όλα τα μπλόκα να προσέλθουν σε διάλογο. 

Συνεχίζονται οι αποκλεισμοίΚλειστός παραμένει ο κόμβος Κορωπίου προς το διεθνές αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» και το Μαρκόπουλο, ενώ αποκλεισμένα παραμένουν τα διόδια Καλαμακίου και η εκτροπή των οχημάτων γίνεται από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων (στο ρεύμα εξόδου) και από τον κόμβο Επιδαύρου (στο ρεύμα εισόδου).

Τις κινητοποιήσεις συνεχίζουν και οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, περιμένοντας νεότερα από το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με το αίτημα της Νίκαιας για συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη.
Στο πλαίσιο αυτό, το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι σύμφωνα με τον συντονιστή των οκτώ εξ αυτών, Δημήτρη Μόσχο το εξής:
  • Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία (24ωρος αποκλεισμός από τις 11 το πρωί) και Νίκης με την ΠΓΔΜ (12ωρος αποκλεισμός από τις 11 το πρωί). Τονίζεται ότι όταν δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, οι επικεφαλής των μπλόκων δίνουν «ελευθέρας» για εκτόνωση της κατάστασης, αλλά κυρίως για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των αυτοκινητιστών.
  • Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 12:00-16:00 και στα δύο ρεύματα και οι παρακαμπτήριοι.
  • Νεάπολη Τσοτυλίου (14:00-19:00).
  • Στο Άργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 9:00-18:00 αποκλεισμός και σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη 09:00 -18:00.
  • Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00, ενώ επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο μπλόκο αποτελεί και το μοναδικό από την Δυτική Μακεδονία που παραμένει στους κόλπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.
Σε τέταρτο 24ωρο αποκλεισμό προχωρούν και οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχουν στήσει στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Διαμάντω Κρητικού.
Ανοιχτά τα τελωνεία Προμαχώνα-Εξοχής
Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, Γιάννης Τουρτούτας και Βασίλης Καστίδης, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν υπάρχει πρόθεση εκ μέρους των αγροτών για κλείσιμο των τελωνείων. Υπογράμμισαν, ωστόσο, ότι παραμένουν με το βλέμμα «καρφωμένο» στις τρέχουσες εξελίξεις και έκαναν γνωστό ότι στο πλαίσιο γενικών συνελεύσεων που θα έχουν εντός της ημέρας θα καθορίσουν τη στάση τους για τις επόμενες μέρες.
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου