Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Γίδα βραστή : Η παραδοσιακή συνταγή δεν θέλει ρύζι, ούτε αβγολέμονο

Γίδα βραστή                                       Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό κρέας γίδας, κομμένο σε μερίδες 

2 σκελίδες σκόρδο 

4 κρεμμύδια, κομμένα στα 4 

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο

400 γρ. πατάτες, σε κύβους

5 καρότα, σε ροδέλες 

3 κλωνάρια σέλινο, χονδροκομμένα
  
200 ml έ.π. ελαιόλαδο 

χυμό από 2 λεμόνια

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, βάζουμε το κρέας και μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό, το ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ξάφρισμα.

Ρίχνουμε το σκόρδο, τα 2 κρεμμύδια, τον μισό δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε το κρέας να βράσει για περίπου 2 ώρες, έως ότου μαλακώσει.

Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τον ζωμό του βρασμού από ένα σουρωτήρι και τον ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα. Οταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα άλλα 2 κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα το κρέας, τον υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο, το μισό ελαιόλαδο και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 20 λεπτά.

Σε μια πιατέλα σερβίρουμε το κρέας με τα μισά λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό του 1 λεμονιού. Μοιράζουμε τη σούπα με τα υπόλοιπα λαχανικά σε πιάτα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό. λεμονιού.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου