Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Με επιτυχία η συμμετοχή της Πιερίας στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου




Στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου «ITTFA» συμμετείχε ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) . Η έκθεση διοργανώθηκε το τριήμερο 18 – 21 Φεβρουαρίου 2016 και η Πιερία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στη δυναμική τουριστική αγορά της Σερβίας το τουριστικό προϊόν της.


Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου άνοιξε τις πύλες της στο κοινό την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016  και διήρκεσε τέσσερις μέρες. Η έκθεση είναι μια τις πιο σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκδηλώσεις στα Βαλκάνια. Την τελετή έναρξης έκανε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής  εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Απόστολος Τζόβας. Την αποστολή πλαισίωσαν η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κα Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ  Ν. Πιερίας κ. Ευάγγελος Γουλάρας  καθώς και επιχειρηματίες της Πιερίας που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους τουριστικούς πράκτορες της Σερβίας, προβάλλοντας έτσι τα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Τόσο οι επαγγελματίες του τουρισμού, όσο και το ευρύ κοινό της Σερβίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις επιλογές, που έχει ο τουρίστας επισκεπτόμενος την Πιερία, τις δυνατότητες πρόσβασης, τα στρατηγικά τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Επίσης,  έλαβαν πληροφορίες και έντυπο υλικό για τουριστικά ενδιαφέροντα, μεταξύ των οποίων είναι οι αρχαιολογικοί χώροι, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ο προσκυνηματικός  τουρισμός, η πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και βέβαια οι φυσικές ομορφιές. 

Καλώντας όλους να γνωρίσουν την πιερική φιλοξενία, η αποστολή του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής επεσήμανε ότι οι δομές φιλοξενίας όλων των κατηγοριών φημίζονται για την άψογη εξυπηρέτηση, το χαμηλό κόστος και τα πλούσια παραδοσιακά εδέσματα.

Στο περίπτερο της Πιερίας πραγματοποιήθηκαν επίσης σημαντικές επαφές και συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και δόθηκαν συνεντεύξεις σε τοπικά περιοδικά τουριστικού ενδιαφέροντος. 

Το περίπτερο του Π.Ο.Τ.Α.Π. επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παρουσίασε την Πιερία και όλους τους  τουριστικούς προορισμούς στην Κεντρική Μακεδονία σε ειδική εκδήλωση για τους Σέρβους εξειδικευμένους δημοσιογράφους τουριστικών θεμάτων και τουριστικούς πράκτορες, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο ΕΟΤ και η Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου με αφορμή τη συμμετοχή του Π.Ο.Τ.Α.Π. στην έκθεση δήλωσε χαρακτηριστικά «Η Πιερία είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Σέρβους και επιβάλλεται να συνεχίσουμε τις προσπάθειες, ώστε να διευρύνουμε το μέγεθος του εισερχόμενου τουρισμού από τη χώρα αυτή», επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού που συνδυάζει την εγγύτητα, την εύκολη πρόσβαση, το κοινό παρελθόν ανάμεσα στους δύο λαούς και παρόμοιες συνήθειες στο κομμάτι της ψυχαγωγίας.


Σοφία Μαυρίδου«Η Πιερία είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Σέρβους και επιβάλλεται να συνεχίσουμε τις προσπάθειες, ώστε να διευρύνουμε το μέγεθος του εισερχόμενου τουρισμού από τη χώρα αυτή»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου