Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Δε θα δέχονται παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ οι Μικροβιολόγοι Πιερίας από τη Δευτέρα

Αποτέλεσμα εικόνας για Μικροβιολόγοι

Την απόφαση να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ και να μη δέχονται τα παραπεμπτικά που αφορούν τον Οργανισμό έλαβαν οι μικροβιολόγοι ιατροί του Ν. Πιερίας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας, με ανακοίνωσή του, στηρίζει την παραπάνω απόφαση και εξηγεί πως υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές και νέα υποκοστολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρονται τα ακόλουθα:
Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ στηρίζει την απόφαση των Μικροβιολόγων Ιατρών του Νομού μας να προβούν σε επίσχεση εργασίας  προς τον ΕΟΠΥΥ  καθώς οι εκάστοτε Διοικήσεις  του :
α. Δεν τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις για εξόφληση  των  παρόχων εντός διμήνου.
β. Δεν έχουν προβεί σε πλήρη εξόφληση των από 5/ετίας ληξιπρόθεσμων οφειλών.
γ. Προβαίνουν μονομερώς σε νέα υποκοστολόγηση των εργαστηριακών πράξεων ενώ αυτές υπόκεινται 
σε «κούρεμα» μέσω των μηχανισμών rebate & clawback.
Λόγω των ανωτέρω ενεργειών είναι πρόδηλο ότι οι εργαστηριακοί ιατροί αποζημιώνονται με μεγάλη καθυστέρηση για τους μισούς  μόνο  μήνες του έτους και ουσιαστικά χρηματοδοτούν  τις εξετάσεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ  αφού προπληρώνουν το κόστος των αναλωσίμων και αντιδραστηρίων για να εξασφαλίσουν υψηλής ποιότητας και πιστότητας εργαστηριακές εξετάσεις.
Είναι πλέον σαφές ότι  αποτέλεσμα των παραπάνω δυσλειτουργιών θα είναι η αναστολή λειτουργίας  πολλών εργαστηρίων και οι απώλειες θέσεων εργασίας με απώλειες φορολογικών εσόδων και εισφορών καθώς και η αύξηση της μετανάστευσης επιστημόνων.
Ζητούμε από τους ασφαλισμένους την κατανόηση αλλά και την στήριξή τους  στην γενικότερη προσπάθειά μας , καλούμε τον  ΕΟΠΥΥ  να προβεί σε άμεση  εξόφληση των οφειλόμενων προς τους δικαιούχους ιατρούς και  το Υπουργείο Υγείας  σε διάλογο για την άμεση αντιμετώπιση του μεγάλου θέματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 
Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας
Τσανικίδης Ηρακλής    Ταρενίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου