Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Επέλαση των τρακτέρ στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες για την Παρασκευή, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους και απορρίπτοντας κάθε πρόσκληση για διάλογο με τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας...
και Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι εκπρόσωποι αγροτών από 68 μπλόκα που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας θα «κατέβουν» με τρακτέρ και λεωφορεία στην Αθήνα και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, τουλάχιστον επί τριήμερο.


Σε δηλώσεις τους στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο εκπρόσωπος των αγροτών Λάρισας, Χρήστος Σιδηρόπουλος τόνισε ότι «την Παρασκευή στην Αθήνα θα βρεθούν 20.000 αγρότες». «Σε 14 ώρες θα είμαστε στα όρια της Αττικής» πρόσθεσε και προανήγγειλε ότι οι συνάδελφοί του σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε καταλήψεις εφοριών, μπλοκάρισμα σιδηροδρομικών γραμμών. Ήδη οι αγρότες στην Κρήτη έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις δημόσιων υπηρεσιών.
Παράλληλα, οι αγρότες προχωρούν σε αύξηση των αριθμών των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα, ακόμη και σε αποκλεισμούς διαρκείας. Ενδεικτικά, η εθνική οδός στα Τέμπη θα παραμείνει κλειστεί τουλάχιστον μέχρι το βράδυ, ενώ κλειστό παραμένει για ένατη ημέρα σήμερα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, με τις ουρές που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά να ξεπερνούν τα 30 χλμ.. Κλειστό παραμένει και το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ενώ από τις 20 Ιανουαρίου υπό... κατάληψη είναι η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ.
«Κλοιός»
Σε ασφυκτικό «κλοιό» βρίσκεται ο νομός Κιλκίς, με δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή, κλειστά θα είναι τα διόδια των Μαλγάρων, όπου βρίσκονται παρατεταγμένα 800 τρακτέρ.
Σε επ' αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έκτη ημέρα σήμερα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας. Στο μπλόκο η δύναμη μετρά περισσότερα από 750 τρακτέρ.
Συμβολικοί αποκλεισμοί γίνονται καθημερινά στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι αγρότες σε Πέλλα, Θεσσαλονίκη. Σε επ' αόριστον αποκλεισμό έχει προχωρήσει το μπλόκο στη Χαλκηδόνα, στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο.
Μόνο δύο ώρες (12:00-14:00) μένει ανοικτή η ΕΟ Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας παραμένει κλειστή στο ύψος της Ανθήλης στη Φθιώτιδα. Στην Θήβα η εθνική οδός και οι παράδρομοι παραμένουν κλειστοί, στην παλιά εθνική οδό Λαμίας -Αθηνών, στο μπλόκο του Παλιού Λεβέντη ο δρόμος είναι κλειστός επ΄ αόριστον.
Στην Αχαΐα, αγρότες προγραμματίζουν για σήμερα το πρωί συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της Γ' ΔΟΥ, στην Πάτρα. Οι αγρότες της Άρτας θα κλείσουν τον δρόμο στο παλιό γεφύρι σήμερα και αύριο για 12 ώρες και στην Ηγουμενίτσα συνεχίζουν τον αποκλεισμό της πύλης του λιμανιού για αναχωρήσεις εξωτερικού από 19:00 έως 23:00.


 http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου