Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο παραδοσιακό γλέντι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρίτσας “Ο Όλυμπος” την Κυριακή 18 Ιουνίου

Μία βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας “Ο Όλυμπος” την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 στο Δημοτικό Σχολείο Καρίτσας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου. Ακολούθησε ερμηνεία τραγουδιών από τα νεαρά μουσικά ταλέντα της Καρίτσας. Η Γεωργία Μαρινοπούλου και η Χρυσάνθη, υπό τη διεύθυνση του μουσικού Νίκου Πατρή, ταξίδεψαν το κοινό σε μονοπάτια έντεχνης μουσικής. To παραδοσιακό γλέντι συνεχίστηκε με δημοτικά τραγούδια από τον Βασίλη Ζαβαντία και στο κλαρίνο τον Κώστα Δόμανο, ενώ στο λαϊκό πρόγραμμα το κέφι απογείωσε ο Νίκος Μπίνος.

Στο μπουζούκι και τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς ήταν ο μουσικός Νίκος Πατρής.

Το κοινό, που κατέκλυσε το προαύλιο του δημοτικού σχολείου Καρίτσας, καλωσόρισε η εκπαιδευτικός και μέλος του Συλλόγου, Αγλαΐα Αγγέλη, η οποία ευχαρίστησε εκ μέρους του Συλλόγου όλους όσοι συνέδραμαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε και πάλι, μετά από ένα διάλειμμα πέντε ετών. Ακολούθησε το καλωσόρισμα και ο χαιρετισμός της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρίτσας “Ο Όλυμπος”, Χριστίνας Δινόκα και του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλη Γερολιόλιου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας “Ο Όλυμπος” ευχαριστεί θερμά:
- τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και τον Οργανισμό Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΟΠΑΔΔΟ) του Δήμου, για την υποστήριξη στην υλοποίηση της εκδήλωσης.
- Τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας, Διονύσιο Φόλιο, για την προσφορά των αναλώσιμων προϊόντων.
- Τους αντιδημάρχους, Γιώργο Καραλή και Αθανάσιο Καλαϊτζή, για τον συντονισμό της καθαριότητας του χώρου, τόσο πριν όσο και μετά την εκδήλωσή.
- Τον πρόεδρο της κοινότητάς Καρίτσας, Κώστα Γκίνα, για την συνδρομή του στην άρτια οργάνωση της βραδιάς.
- Την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Σοφία Ζουρζούρα, και την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καρίτσας, Ουρανία Κοντοκώστα, για την παραχώρηση του προαύλιου του σχολείου.
- τον Πέτρο Κιάφα, επιχειρηματία, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Προοπτική για τον Δημο-τη” και δημοτικό σύμβουλο, για την προσφορά του στην αγορά ποσότητας τροφίμων.
- Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αγίου Σπυρίδωνα και Πλατανακίων για την πολύτιμη βοήθειά τους στην διάθεση τραπεζοκαθισμάτων και ψησταριών.
- Τον μαέστρο Νίκο Πατρή και την ορχήστρα του, για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
- Την Εταιρεία ΔΙΟΣ Μεντεκίδης για τη προσφορά των εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών νερών.
- Τις χοροδιδασκάλους Καλλιόπη Κουρίτα και Σοφία Ναχμία για την αγάπη με την οποία περιέβαλαν τα νεαρά μέλη των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προετοιμάστηκαν και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.
- Και όλους τους εθελοντές που πρόσφεραν τη βοήθειά τους αφιλοκερδώς.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η φετινή μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού μαγειρικής του Star Channel MASTER CHEF, Μαρία Μπέη.

Η εκδήλωση, με σύμμαχο τον καλό καιρό, στέφθηκε με επιτυχία και αποτέλεσε το ιδανικό ξεκίνημα του κύκλου των εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας “Ο Όλυμπος”, με γνώμονα πάντα την ανάδειξη του πολιτισμού και της παράδοσης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου