Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

To ανανεωμένο αίθριο τουΔημαρχείου Κατερινης άνοιξε τις πύλες του

Λαμπερά εγκαίνια για την στοά που αναγεννήθηκε καιγύρισε σελίδα

 

 


Το αίθριο της πλατείας Δημαρχείου γύρισε σελίδα, αναγεννήθηκε και μεταμορφώθηκε σε μία καλαίσθητη στοά, σε ένα πραγματικό στολίδι στην καρδιά της πόλης. Το «ξαναζωντάνεμα» μετά από την πολυετή υποβάθμισή του,διαπίστωσαν όλοι όσοι κατέκλυσαν το δημοτικό κτίριο της δημοτικής αγοράς,  στη διάρκεια των εγκαινίων του έργου, τοβράδυ της περασμένης Παρασκευής.







«Σήμερα είναι μία ημέρα χαράς. Μία μέρα που μιλάει το έργο.Δεν είναι μόνο η ανακαίνιση στο αίθριο. Είναι το νοικοκύρεμα των οικονομικών και τα πολλά έργα που έγιναν μέσα από τα δημοτικά πάρκινγκ «ΠΟΛΙΣ ΑΕ ΟΤΑ»: η ανάπλαση της πλατείας δημαρχείου, η αναβάθμιση των βιβλιοθηκών  Κατερίνης & Κορινού, η αγορά μοτοσυκλετών για τη δημοτική αστυνομία, η χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Πάρκου με τους 25000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, τα καφάο του ΟΤΕ, που μετατράπηκαν σε έναν μοναδικό υπαίθριο ζωγραφικό καμβά» τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, σε σύντομο χαιρετισμό του, στη διάρκεια των εγκαινίων. 

Επιπλέον, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι όλα αυτά τα σημαντικά έργα είναι απόρροια της ομαδικής προσπάθειας που κατέβαλαν διαδοχικά οι διατελέσαντες πρόεδροι: η Ασημίνα Πούλιου – Περδίκη, ο Σάκης Αναγνώστου, ο Νίκος ΚατανάςΠαράλληλα, με την ευκαιρία ο κος Κουκοδήμος εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, που «εργάζονται συστηματικά για το καλό και την πρόοδο του Δήμου σε όλα τα επίπεδα»

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο π.Κώστας Φάκας συνεχίστηκε με το κόψιμο της κορδέλας, ενώ σε σύντομο χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου επισήμανε μεταξύ άλλων: «Επικροτούμε κάθετι που ευπρεπίζει την περιοχή μας. Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία με θετικό αποτύπωμα». Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ΠιερίαςΗλίας Χατζηχριστοδούλου ανέφερε: «Η παρουσία του κόσμου λέει το εξής απλό: θυμόμαστε την ασχήμια που και τους κινδύνους που υπήρχαν, οι οποίοι σήμερα έγιναν μία ομορφιά. Όλοι πρέπει να αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνετέλεσαν σε αυτή την αναβάθμιση». Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης,Γιώργος Νταντάμης έκανε λόγο για: «Μία προεκλογική δέσμευση που υλοποιήθηκε. Ο δυστοπικός αυτός χώρος  είναι πλέον τόπος πολιτισμού και αναψυχής. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι κοπίασαν για την υλοποίηση του έργου».

Τέλος, η Ασημίνα Πούλιου – Περδίκη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό της, τα μέλη του Δ.Σ. της «ΠΟΛΙΣ ΑΕ ΟΤΑ» για την στήριξη, τους περίοικους για την κατανόησή τους. «Είμαι βέβαιη ότι η αισθητή αυτή αναβάθμιση θα καταστήσει το αίθριο της Δημοτικής Αγοράς πόλο έλξης και για άλλους επιχειρηματίες. Ταυτόχρονα χώρο ελκυστικό για τους μόνιμους κατοίκους και για τους επισκέπτες».  

Όλοι οι ομιλητές ευχήθηκαν καλές δουλειές στις επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν στο χώρο, ο οποίος όπως επισημάνθηκε αναμένεται να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον, γεγονός, το οποίο σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει σε απόσβεση του κεφαλαίου που έχει διατεθεί για την αναβάθμισή του. 

Υπενθυμίζεται, ότι, παράλληλα με την αναβάθμιση της στοάς, οι παρεμβάσεις επικεντρώθηκαν και στο δώμα του δημοτικού κτιρίου της δημοτικής αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, στην αποξήλωση στρώσεων τσιμέντου με σκοπό την εξυγίανση του δώματος, τη θεραπεία και εφαρμογή υλικών υγρομόνωσης για την προστασία τόσο του στατικού φορέα όσο και των υποκείμενων καταστημάτων, ενώ ανακαινίσθηκαν & επαναλειτούργησαν οι δημοτικές τουαλέτες.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου