Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Μουσική εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα μουσικής - Τετάρτη 21/06 & ώρα 21:00 - Ανοικτό Θέατρο Δημοτικού Πάρκου Κατερινης.

  

«Λόγια Δύση και η καθ' ημάς Ανατολή»

 

«Λόγια Δύση και η καθ' ημάς Ανατολή» τιτλοφορείται η Μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Μουσικής & των Εαρινών Ημερών Μουσών, την οποία διοργανώνουν η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω» και η Εστία Πιερίδων Μουσών. 

Η μουσική εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης (Οργανισμός Πολιτισμού - ΟΠΠΑΠ), θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου & ώρα 21:00, στο Ανοικτό Θέατρο του Δημοτικού Πάρκου.

«Η μουσική εκδήλωση που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές και οι καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω» σε συνεργασία με την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, είμαι σίγουρος ότι θα μας προσφέρει συγκίνηση και ψυχαγωγία και θα αποτελέσει μια πραγματική πανδαισία ηχοχρωμάτων, οργάνωνερμηνειών και παραδοσιακώντραγουδιών από την Ανατολή έως τη Δύση» τονίζει σε δήλωσή του, ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

«Η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω» και η Χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου μας, μάς καλούν, να τις ακολουθήσουμε σε ένα μουσικό «οδοιπορικό» για την παγκόσμια ημέρα μουσικής, στην μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, στο θερινό ηλιοστάσιο. Θερμά συγχαρητήρια προς όλους τους συμμετέχοντες και συντελεστές. Ελάτε να γιορτάσουμε την μουσική στο Θέατρο του Πάρκου μας!» επισημαίνει ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος. 

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που βρισκόμαστε συνοδοιπόροι με την Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής της Ιερής Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος στην 24η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής. Μια γιορτή αφιερωμένη στην πανανθρώπινη, οικουμενική  γλώσσα που κατανοείται, αγγίζει και επηρεάζει τους ανθρώπους κάθε φυλής, έθνους, γλώσσας, πολιτισμού» σημειώνει για την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών», Ευθύμιος Μαυρίδης.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου