Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΟ ΧΩΡΟ

 Επιτόπια αυτοψία του Δ.Σ. των «Ολύμπιων εν Δίω» 



 Εν όψει των φετινών δράσεων (καλοκαίρι-φθινόπωρο 2023) της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια εν Δίω», μέλη του διοικητικού συμβουλίου πραγματοποίησαν την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, επιτόπια επίσκεψη-αυτοψία στη λειτουργική έδρα του θεσμού, στον Ολυμπιόνικο χώρο. 

 







Η παρουσία των διοικητικών μελών στον Ολυμπιόνικο χώρο που βρίσκεται δυτικά του Αλεξάνδρειου, στο Λιτόχωρο Πιερίας,αποσκοπούσε στην «ιδίοις όμμασι»  διαπίστωση της πορείας των εργασιών έτσι ώστε το  αμφιθέατρο που φέρει το όνομα «Ορφέας» αλλάκαι ο παρακείμενος συναυλιακός τόπος να είναι καθόλα έτοιμα για τη φιλοξενία των πρωτοβουλιών των «Ολύμπιων εν Δίω».

 Όπως τονίστηκε από τα διοικητικά στελέχη, απομένουν μικρές συμπληρωματικές παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ

 Ο πρόεδρος του θεσμού, Αθανάσιος Μπίντας, αφού επιβεβαίωσε ότι όλα θα είναι έτοιμα ώστε να υποδεχθούν απρόσκοπτα τις δραστηριότητες τέχνης και αθλητισμού, επισήμανε«Το πολιτιστικό στολίδι της Πιερίας, ο Ολυμπιόνικος χώρος εξελίσσεται και σταθερά ολοκληρώνει τις απαραίτητες υποδομές του. Όσο για το περίγραμμα των φετινών δράσεων.  Η πρεμιέρα τούτης της χρονιάς των δημιουργικών μας  πρωτοβουλιών θα πραγματοποιηθεί στο νεόδμητο αμφιθέατρο «Ορφέας», με μουσική βραδιά αφιερωμένη στη θερινή πανσέληνο καιμε οικοδεσπότη τον γνωστό δημοσιογράφο και τηλεπαραγωγό, Λευτέρη Κογκαλίδη.  Αναμφίβολα μια βραδιά λουσμένη στο φως και στην πανδαισία των ήχων.

 Στις 5 Αυγούστου προγραμματίζουμε εκδήλωση-συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής διάσπαρτη σε όλο το χώρο του Ολυμπιόνικου και με σημείο αναφοράς τη νεολαία. Για το σκοπό αυτό  προσκλήθηκαν διάσημοι DZ (disc jockey) από την Ελλάδα και το εξωτερικό και οι οποίοι θα δώσουν μια άλλη πνοή στη βραδιά της νιότης.»

 Συμπληρώνοντας το πλαίσιο των δρώμενα(καλοκαίρι-φθινόπωρο 2023) η διευθυντική συντονίστρια των εκδηλώσεων, Μυράντα Παππά, τόνισε«Σε άριστη συνεργασία με τον σύλλογο «Ολύμπιοι» Κατερίνης θα πραγματοποιήσουμε στο αμφιθέατρο, όπως ακριβώς διεξάγονταν στην αρχαιότητα, τη διεθνή συνάντηση ελληνορωμαϊκής πάλης, ενώ η Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια εν Δίω» θα ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου 2023 με τη συμμετοχή μαθητικών θεατρικών σχημάτων από τις χώρες, Κύπρος, Ιράν, Ισπανία, Βουλγαρία, Αλβανία και βέβαια από τη χώρα μας. 

 Οι παραστάσεις θα παρουσιάζονται τόσο στο αρχαίο θέατρο Δίου, όσο και στο αντίστοιχο του «Ορφέα» στον Ολυμπιόνικο. Τις επόμενες ημέρες όλα αυτά θα τα γνωστοποιήσουμε αναλυτικά σε συνέντευξη τύπου με τη συνδιοργανώτρια Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Δήμο Δίου-Ολύμπου και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς.»

ΥΠΟΔΟΜΕΣ-ΥΠΟΔΟΧΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 Ο υπεύθυνος υποδομών, Άρης Αγγέλου, στην τοποθέτησή του ανέφερε«Δίνουμε προτεραιότητα στην εξέλιξη των εργασιών στις υποδομές, σε ένα τοπίο που το αγκαλιάζουν μοναδικά οι θεοί του Ολύμπου. Θεωρώ ότι με τη σημαντική τοποθέτηση του σκιάστρου στο χώρο του αμφιθεάτρουθα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της προφύλαξης των παιδιών και θεατών από τις καιρικές συνθήκες

 Επίσης ολοκληρώνουμε και τις τελευταίες παρεμβάσεις στο αμφιθέατρο, ώστε να είναι λειτουργικό στις  φετινές εκδηλώσεις, στοχεύοντας πάντα στο άμεσο επόμενο βήμα το οποίο αφορά την επέκταση του κοίλου του «Ορφέα» σε διπλάσια χωρητικότητα, γεγονόςπου θα επιτρέπει να παρακολουθούν εκδηλώσεις πάνω από χίλια άτομα.»

 Ο υπεύθυνος υποδοχής και ασφάλειας των αποστολών, Δημήτρης Αδαμόπουλος, είπε«Προσδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια, δεδομένου φέτος φιλοξενούμε αντιπροσωπείες από πέντε χώρες του εξωτερικού, αλλά και περισσότερες από την πατρίδα μας. 

 Πέρα από τα διοικητικά μέλη των «Ολύμπιων εν Δίω» θα συμμετάσχουν εθελοντικά στον τομέα της ασφάλειας και τους ευχαριστώ για αυτό, έμπειροι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας, τόσο κατά τις παραστάσεις, όσο και στην υποδοχή, μετακίνηση και διαμονή των αποστολών. Μία προσωπική παράκληση. Να σεβαστούμε το χώρο του Ολυμπιόνικου και να φροντίσουμε να μην επαναληφθούν φαινόμενα καταστροφών. Νοιώθω ξεχωριστή τιμή και χαρά που για δεύτερη χρονιά θα προσφέρω στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Πιερίας.»  

 Παρούσα στην επίσκεψη-αυτοψία και η γραμματέας των «Ολύμπιων εν Δίω», Φανή Ζέρβα.

                ΡΕΠΟΡΤΑΖΠερικλής Χατζηγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου