Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ : ΜΙΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΉ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ


               ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΗ  ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΝΤΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΉ

      


 

 Μπροστά σε χιλιάδες κόσμο στο μουσείο Ακρόπολης, εμφανίστηκε η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, τιμώντας τον αείμνηστο καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, με την ευκαιρία των 14ων γενεθλίων του μουσείου.

   








Την ορχήστρα διηύθυνε ο μαέστρος Νίκος Πατρής ενώ την πλαισίωναν οι ερμηνευτές, Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ζωή Παπαδοπούλου και Μπάμπης ΒελισσάριοςΣτην παρουσίαση ο Αλέξης Κωστάλας.

 Χαιρετισμό απηύθυναν πριν την συναυλία, ο Γενικός Διευθυντής του μουσείου κ. Νίκος Σταμπολίδης και ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, με αναφορά στο έργο του καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, στο μουσείο Ακρόπολης και στο Δίον αντίστοιχα.

 «Δεν θα μπορούσε να εορταστεί καλύτερα αυτή η ημέρα. Συγχαρητήρια στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και στο Φεστιβάλ Ολύμπου.» δήλωσε στο τέλος της συναυλίας ο Γενικός Διευθυντής κ. Σταμπολίδης, δίνοντας συγχαρητήρια στα παιδιά της ορχήστρας, στο μαέστρο Νίκο Πατρή και στον πρόεδρο του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρη Παπαχρήστο.

 Την συναυλία παρακολούθησε και ο πρόεδρος της διοίκησης του μουσείου, κ, Κωνσταντίνος - Αύγουστος Ρίζος . Πολλοί επώνυμοι του χώρου των γραμμάτων και των τεχνών, επίσης αρκετοί Κατερινιώτες που βρίσκονται στην Αθήνα.

 Ήταν πράγματι μια μοναδική βραδιά, γεμάτη όμορφη μουσική, καταπληκτικές ερμηνείες, αναμνήσεις και συγκίνηση και βέβαια προβολή του Δίον και τηςΠιερίας.

Συγχαρητήρια στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, στην Ορχήστρα Νέων Δίου και το μαέστρο τους, στους ερμηνευτές της βραδιάς για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους, στο μοναδικό Αλέξη Κωστάλα και τέλος στο Φεστιβάλ Ολύμπου, που υποστήριξε την εκδήλωση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου