Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Επίσκεψη Βιετναμέζικης Αντιπροσωπείας σε οπωρώνες και συσκευαστήρια της Πιερίας

Ενημερωτική επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποίησε, την περασμένη Δευτέρα 26 Ιουνίου, κλιμάκιο αποτελούμενο από υψηλόβαθμους κρατικούς υπαλλήλους του Βιετνάμ, το οποίο συνοδευόταν από εμπειρογνώμονα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον επιστημονικό συνεργάτη της ΠΕ Πιερίας κ. Δημήτριο Ρουκά και τον αρμόδιο υπάλληλο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γεώργιο Χλιούμη.



Η επίσκεψη αυτή είχε ως αντικείμενο την εξοικείωση των επισκεπτών με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και την εφαρμογή του φυτοϋγειονομικού ελέγχου στην χώρα μας και διοργανώθηκε από την Ε.Ε., σε συνεργασία με την Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υ.Π.Α.Α.&Τρ., στα πλαίσια του ρυθμιστικού διαλόγου που διεξάγεται με τις Τρίτες Χώρες για την επίτευξη ευνοϊκών για τα Κράτη Μέλη Συμφωνιών Ελευθέρων Συναλλαγών. 

Ειδικότερα, η Βιετναμέζικη πλευρά εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εφαρμογή του φυτοϋγειονομικού ελέγχου στην χώρα μας κατά τον προεξαγωγικό έλεγχο για το ακτινίδιο, από το στάδιο της καλλιέργειας μέχρι το στάδιο της έκδοσης του πιστοποιητικού φυτοϋγείας και την εξαγωγή. Σημειώνεται ότι η χώρα μας, ήδη από το έτος 2019, έχει συμφωνήσει με την φυτοϋγειονομική υπηρεσία του Βιετνάμ ως προς τις φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις που θα πρέπει να πληρούνται για την εξαγωγή των ελληνικών ακτινιδίων στο Βιετνάμ.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου