Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης σε Άγιο Σπυρίδωνα και Λιτόχωρο

Προαναγγελία εκδηλώσεων του 2ου φεστιβάλ παράδοσης στον Δ.Δίου-Ολύμπου


ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ Ο Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Π.Ο.ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ* ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/8 ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΕΝΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/8 ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
* ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 500 ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΡΙΕΣ ΑΠΟ 10 ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης στον δήμο Δίου-Ολύμπου με την παρουσία 10 παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και 500 χορευτών και χορευτριών από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Οι εκδηλώσεις του θα γίνουν το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου (Σαββατοκύριακο) στον Άγιο Σπυρίδωνα και στο Λιτόχωρο.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014, στις 8:00 το βράδυ, στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνα, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην κεντρική πλατεία του χωριού. Θα πραγματοποιηθεί η ανάκρουση των εθνικών ύμνων, θα γίνουν χαιρετισμοί και απονομές ενώ στη συνέχεια θα χορέψουν τα παραδοσιακά συγκροτήματα.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 24 Αυγούστου 2013, στις 8:00 το βράδυ, το φεστιβάλ θα συνεχίσει τις εκδηλώσεις του στη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, στο θέατρο πάρκου. Θα πραγματοποιηθεί η ανάκρουση των εθνικών ύμνων, θα γίνουν χαιρετισμοί και απονομές ενώ στη συνέχεια θα χορέψουν τα παραδοσιακά συγκροτήματα.
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν παραδοσιακά χορευτικά σχήματα από Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ουκρανία, Ελλάδα, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τουρκία.
Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης διοργανώνει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Σπυρίδωνα και τον Πολιτιστικό Όμιλο Λιτοχώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου