Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Β. ΛΑΓΔΑΡΗΣ : ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για Β. ΛΑΓΔΑΡΗ Προς: Υπουργείο Υγείας και 
Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Κοιν: 1) Διοικητή 3ης Υγειονομικής 
Περιφέρειας κ. Κίρκο Γεώργιο
` 2) κ. Ζάννα Ζήση 
Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πιερίας
3) κ. Σκούφα Ελισάβετ 
Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πιερίας
4) κ. Τζαμακλή Χαρίλαο
Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πιερίας
5) κ. Κουκοδήμο Κωνσταντίνο
Βουλευτή Ν.Δ. Πιερίας

Κύριε Υπουργέ,
Το κέντρο Υγείας Αιγινίου και τα Αγροτικά Ιατρεία Δήμου Πύδνας-Κολινδρού εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία να ανταποκριθούν στις ανάγκες ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης των κατοίκων του δήμου μας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υφιστάμενου δυναμικού.
Είμαι υποχρεωμένος να σας επισημάνω πως η δραματική αυτή κατάσταση δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας στους κατοίκους, αλλά και έντονα παράπονα, καθώς διαπιστώνουν «ιδίοις όμμασι» πως ουσιαστικά είναι ανασφάλιστοι και ανοχύρωτοι κάθε φορά που καταφεύγουν για κάποιον προγραμματισμένο ιατρικό έλεγχο ή έκτακτο πρόβλημα υγείας στα κέντρα αυτά. Όπως αντιλαμβάνεστε, το πρόβλημα είναι οξύτατο και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, καθώς η πρωτοβάθμια περίθαλψη και υγεία έχει ουσιαστικά ακυρωθεί λόγω της υποστελέχωσης των μονάδων αυτών. Έτσι οι κάτοικοι εξαναγκάζονται να καταφύγουν στο Νοσοκομείο Κατερίνης, γεγονός που από τη μια ταλαιπωρεί τους συνδημότες μας εξαιτίας των μετακινήσεών τους στην πρωτεύουσα του νομού και συνάμα επιβαρύνει τις δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας, αφού δε γίνεται καμιά αξιολόγηση για τη φύση και την έκταση των προβλημάτων υγείας τους, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντιμετωπιστούν τοπικά. Από την άλλη οι συνδημότες μας είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια σε ιδιώτες γιατρούς, αν και δε διαθέτουν τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους.
Άλλωστε στα θέματα υγείας δεν μπορούν να υπάρχουν εκπτώσεις ή παραχωρήσεις, αφού συνυφαίνονται με το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή, και την ποιότητα της καθημερινότητας του ανθρώπου. Γνωρίζω επίσης την προσωπική σας ευαισθησία αλλά και τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για τον τομέα της υγείας, της οποίας πρώτο μέλημα είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, και για αυτό ελπίζω στην άμεση παρέμβασή σας
Γι’ αυτό σας παρακαλώ να φροντίσετε, κατά προτεραιότητα, για την ενίσχυση των κέντρων υγείας του Δήμου μας, προκειμένου οι άνθρωποι της υπαίθρου, συνήθως μεγάλης ηλικίας και με πολλά προβλήματα υγείας, να πάψουν να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται με δαπάνες που δεν μπορούν να καλύψουν ή να αφήνονται έρμαια στην «καλή» τύχη τους. Είναι καιρός να αντιμετωπιστούν οι συνάνθρωποί μας με αξιοπρέπεια απολαμβάνοντας ικανοποιητικές παροχές υγείας σ’ ένα σύστημα ικανό και λειτουργικό που το εμπιστεύονται και τους ικανοποιεί ψυχολογικά, ιατρικά και ουσιαστικά.

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού
Ευάγγελος Β. Λαγδάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου