Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025

Φαβατοκεφτέδες από την Αμοργό

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους φαβατοκεφτέδες σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Αδειάζουμε το όλον σε βαθύ μπολ και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος και σφιχτός χυλός.
  4. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  5. Ρίχνουμε τον χυλό κουταλιά κουταλιά στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε τους φαβατοκεφτέδες σε δόσεις, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  6. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
  7. Τους τακτοποιούμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
  8. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με ξινομυζήθρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου