Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις φλογέρες, πρώτα βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το μισό από το μετρημένο λάδι και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια.
- Όταν μαραθούν αρκετά, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαραθούν και να μην έχουν υγρά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε την πολέντα (ή το καλαμποκάλευρο) σε λεκανίτσα μαζί με το υπόλοιπο λάδι, 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι και το τριμμένο κόλιαντρο.
- Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να γίνει ένα πηχτό κουρκούτι, ομοιογενές.
- Το αφήνουμε 15 λεπτά να ηρεμήσει και μετά, αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Πρέπει να είναι αραιό σαν μέλι.
- Προσθέτουμε στο κουρκούτι τα τσιγαρισμένα λαχανικά, το δυόσμο, τις σταφίδες και το ξύσμα λεμονιού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στα 4.
- Τα λαδώνουμε και βάζουμε στη στενή πλευρά κάθε φύλλου λίγη από τη γέμιση.
- Τυλίγουμε δύο στροφές, γυρίζουμε προς τα μέσα το φύλλο στα πλάγια, για να μη βγει έξω η γέμιση, και το τυλίγουμε ρολό. Θα γίνουν 16 κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι, τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Σάλτσα ντομάτας
- Στο μεταξύ, βάζουμε σε κατσαρόλα τον πολτό ντομάτας, 1 φλιτζ. τσαγιού νερό, το δυόσμο, το λάδι, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει.
- Το κρεμμύδι το πετάμε. Για να σερβίρουμε, απλώνουμε σε κάθε πιάτο όση σάλτσα θέλουμε και από πάνω τοποθετούμε 4 φλογέρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο μαγειρικής του Γαστρονόμου «Οι σεφ του Γαστρονόμου προτείνουν».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου