Σάββατο 15 Μαρτίου 2025

Φλογέρες με μανιτάρια και σάλτσα ντομάτας

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Για την σάλτσα ντομάτας

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις φλογέρες, πρώτα βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το μισό από το μετρημένο λάδι και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια.
  2. Όταν μαραθούν αρκετά, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαραθούν και να μην έχουν υγρά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Βάζουμε την πολέντα (ή το καλαμποκάλευρο) σε λεκανίτσα μαζί με το υπόλοιπο λάδι, 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι και το τριμμένο κόλιαντρο.
  4. Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να γίνει ένα πηχτό κουρκούτι, ομοιογενές.
  5. Το αφήνουμε 15 λεπτά να ηρεμήσει και μετά, αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Πρέπει να είναι αραιό σαν μέλι.
  6. Προσθέτουμε στο κουρκούτι τα τσιγαρισμένα λαχανικά, το δυόσμο, τις σταφίδες και το ξύσμα λεμονιού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στα 4.
  8. Τα λαδώνουμε και βάζουμε στη στενή πλευρά κάθε φύλλου λίγη από τη γέμιση.
  9. Τυλίγουμε δύο στροφές, γυρίζουμε προς τα μέσα το φύλλο στα πλάγια, για να μη βγει έξω η γέμιση, και το τυλίγουμε ρολό. Θα γίνουν 16 κομμάτια.
  10. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι, τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Σάλτσα ντομάτας

  1. Στο μεταξύ, βάζουμε σε κατσαρόλα τον πολτό ντομάτας, 1 φλιτζ. τσαγιού νερό, το δυόσμο, το λάδι, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει.
  2. Το κρεμμύδι το πετάμε. Για να σερβίρουμε, απλώνουμε σε κάθε πιάτο όση σάλτσα θέλουμε και από πάνω τοποθετούμε 4 φλογέρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο μαγειρικής του Γαστρονόμου «Οι σεφ του Γαστρονόμου προτείνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου