Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Λουκάνικα χωριάτικα με σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης

65140624_21243_mezedes_loukanika-xoriatika-me-paprika-peinirli-me-ntomata-k-augo

Απολάυστε αυτό τον τέλειο μπιρομεζέ με μια δροσερή μπίρα και καλή παρέα.
Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 5΄, Ψήσιμο: 15΄
Υλικά (μεζές για 8 άτομα)
  • 400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα (προτιμότερο με πάπρικα), κομμένα κατά μήκος στη μέση και μετά σε κομμάτια περίπου 4 εκ.
Για τη σάλτσα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 ντομάτα, κομμένη στα 4
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία


Σάλτσα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.

Ρίχνουμε την ντομάτα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τη χτυπάμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθεί. Σουρώνουμε τον πολτό σε ένα μπολ.

Βάζουμε τις πιπεριές στη σχάρα, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, και τις ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Ξεφουρνίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τις αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Οι υδρατμοί που θα εγκλωβιστούν στο μπολ θα βοηθήσουν να χαλαρώσει η φλούδα τους και να βγει πολύ εύκολα.

Καθαρίζουμε τις πιπεριές από φλούδες, σπόρια και κοτσάνι και τις ρίχνουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, το λεμονοχυμό, τη μουστάρδα, το λάδι και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα. Αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε.

Λουκάνικα: Παράλληλα, βάζουμε τα λουκάνικα σε μικρό ταψί, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, και ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά στη λειτουργία του γκριλ ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

Σερβίρουμε τα λουκάνικα με τη σάλτσα σε μπολ (για να βουτάμε ή να βάζει ο καθένας στο πιάτο του) ή περιχύνουμε με αυτήν τα ψητά λουκάνικα.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου