Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού: έρευνα για τους ανθρώπους της πόλης μας




       ΟΙ ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
 

Με κέφι, ενθουσιασμό και με την συμμετοχή πλήθους παιδιών ηλικίας 4 έως 14 ετών υλοποιούνται καθημερινά στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα, τα προγράμματα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που φέτος φέρει τον τίτλο: «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο».
Μεταξύ άλλων στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας:

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ:
Τα παιδιά έγιναν……. δημοσιογράφοι. Πήραν μολύβι και χαρτί και περιηγήθηκαν στο πάρκο της πόλης, όπου πήραν συνέντευξη από άτομα όλων των ηλικιών. Ειδικότερα, ρώτησαν το όνομα, την ηλικία, το επάγγελμα, τα χόμπι, τις σπουδές τους, αν διαβάζουν βιβλία και αν επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη.
Νωρίτερα, διάβασαν το βιβλίο "Στο σπίτι μας", ενώ ένα όμορφο, ευχάριστο, εκπαιδευτικό εργαστήριο υλοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Σοφία Παρτσαλίδου και Δήμητρα Τζημαγιώργη.
Την ασφάλεια των παιδιών ανέλαβε η Διασωστική Ομάδα Πιερίας και πιο συγκεκριμένα οι διασώστες Χριστίνα Μπέζα, Χρήστος Σιαμάτρας και ο βενιαμίν Δήμος Πετρίδης.
 Όπως τονίζει το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου: «Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που βοήθησαν στη διεξαγωγή της έρευνάς μας και ιδιαίτερα, όλα τα μέλη και τους εργαζόμενους των ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης. Σε όλες τις δράσεις μας και φέτος τα παιδιά καθημερινά γεμίζουν με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους κάθε γωνιά της βιβλιοθήκης».

ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ:
Τα παιδιά ξεκίνησαν το Εργαστήριο συζητώντας για το πόσα διαφορετικά πράγματα μπορεί κανείς να μετρήσει για τους ανθρώπους γύρω του. Στην συνέχεια χωρίστηκαν  σε ομάδες και μετέβησαν στην Πλατεία Κορινού και στη Λαϊκή Αγορά αντίστοιχα. Εκεί γεμάτα ζωντάνια πλησίασαν τους ανθρώπους, έδωσαν το ερωτηματολόγιο και διεξήγαγαν την έρευνά τους. Αμέσως μετά, τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά διατύπωσαν τα συμπεράσματα της έρευνας εκτελώντας αριθμητικές πράξεις, ενώ τα μικρότερα παιδιά αποτύπωσαν ζωγραφικά, τα άτομα, που συμμετείχαν στην έρευνα.
Στον επίλογο οι δύο ομάδες παρουσίασαν τα αποτελέσματα.
«Το ταξίδι στη γνώση, που με την προτροπή του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη εντάξαμε από το 2016 στην καθημερινότητα και στις δράσεις μας συνεχίζεται με αμείωτο κέφι και έμπνευση. Διαπιστώνουμε πραγματικά ότι η αγάπη και η αναγνώριση για τη βιβλιοθήκη είναι ιδιαίτερα μεγάλη» σημειώνει σε δήλωσή της, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού, Φωτεινή Καρασερίδου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το μαγικό αυτό ταξίδι στον κόσμο των αριθμών και των πληροφοριών που αποτυπώνεται καθημερινά στο προσωπικό ημερολόγιο των παιδιών που τους προσφέρει κάθε Βιβλιοθήκη, θα διαρκέσει έως τις 07 Σεπτεμβρίου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι Βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr και μοιράζονται τις ερευνητικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2018gr.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου