Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ


 
          Την Κυριακή 22 Ιουλίου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος.
          Επίκεντρο του εορτασμού αποτέλεσε το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρκέλλας, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Προκοπίου Ολυμπιακής Ακτής (Κατερινόσκαλας).

          Το απόγευμα του Σαββάτου 21 Ιουλίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία, ενώ την κυριώνυμη ημέρα ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
          Στη Θ. Λειτουργία ιερούργησε, μεταξύ των άλλων κληρικών, ο Πανοσιολ. Ιερομόναχος π. Ιωάννης Ρούμπιν, Πρύτανης του Θεολογικού Σεμιναρίου «Άγιος Νικόλαος» Μόσχας, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα με φοιτητές του Σεμιναρίου, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος προώθησης των ακαδημαϊκών ανταλλαγών και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.
          Επίσης, εκκλησιάστηκαν πενήντα νέοι από την Ιερά Επισκοπή Λοτζ Κεντρικής Πολωνίας, οι οποίοι φιλοξενούνται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους επί οκταήμερο στον Εκκλησιαστικό Ξενώνα Σβορώνου.
          Η Θ. Λειτουργία τελέστηκε δίγλωσσα, ελληνικά και σλαβονικά, καθώς και πολλοί άλλοι σλαβόφωνοι πιστοί εκκλησιάστηκαν, όπως συμβαίνει καθόλη τη θερινή περίοδο σε όλες τις παραθαλάσσιες Ενορίες της Πιερίας.
          Μετά τη Θ. Λειτουργία, σχηματίστηκε μικρή λιτανευτική πομπή μέχρι το πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο, όπου όλο το εκκλησίασμα προσκύνησε την ιερή εικόνα της εορταζομένης Αγίας. Υπαίθρια έγινε τόσο η απόλυση όσο και διανομή του αντιδώρου.

          Πλήθος πιστών από την Κατερίνη και άλλες περιοχής συμμετείχε στον εορτασμό της μνήμης της Αγίας Μαρκέλλας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου