Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

H Iερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος δίπλα στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές



          Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που περνούν δύσκολες στιγμές.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τους Σεβασμιώτατος Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της καταστάσεως, εκφράζοντας παράλληλα τη διάθεσή του γιατην άμεση αρωγή των φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους και την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλα τα θύματα της πύρινης  λαίλαπας.
          «Εκφράζουμε την ιδιαίτερη συμπάθεια και τη βαθύτατη  αγάπη του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας για τα θύματα και τους πληγέντες. Ολόψυχα ευχόμαστε,  όπως ο Θεός σας δώσει τη δύναμη και την ενίσχυση, ώστε να αντιμετωπίσετε όσο γίνεται πιο ανώδυνα τη σημερινή τραγική κατάσταση, στην οποία έχετε περιέλθει. Η προσευχή μας προς τον φιλάνθρωπο Κύριο μας είναι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις». δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος.
          Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τόνισε ότι οι δραστήριες φιλανθρωπικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και συγκεκριμένα η Tράπεζα Αγάπης δωρεάν διανομής ενδυμάτων και υποδημάτων «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» και το Εκκλησιαστικό Κοινωνικό Παντοπωλείο «Ο Τροφοδότης» είναι έτοιμες για να ενεργοποιηθούν άμεσα, όποτε ζητηθεί, για να στηρίξουν τους πληγέντες κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.
          Επίσης, η Ιερά Μητρόπολη βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και άλλους φορείς, για τον καλύτερο συντονισμό της βοήθειας.

          Να σημειωθεί ότι, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Γεωργίου, ο δίσκος που θα περιαχθεί κατά τη θ. λειτουργία σε όλες τις εκκλησίες της Πιερίας θα αφιερωθεί στους πυρόπληκτους της Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου