Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Τώρα... θυμήθηκε την κλιματική αλλαγή για το Μάτι!...

Σε κατάσταση ντελίριο βρίσκονται από χθες το βράδυ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «τυμβωρυχία» και «υποκρισία» αναφορικά με το Μάτι και την κλιματική αλλαγή. Βλέπετε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, ωστόσο χθες στην Νέα Υόρκη... θυμήθηκε την κλιματική αλλαγή, ξεχνώντας την «ανικανότητα της κυβέρνησης», την «αναποτελεσματικότητα της Δούρου» και όλα όσα έλεγε τότε η ΝΔ.



«Νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου πέρυσι μία μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο έξω από την Αθήνα. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Αυτή όμως ήταν διαφορετική. Οδηγημένη από ισχυρότατους ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφθασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού. Μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή κατέστη αδύνατο να περιοριστεί. 

Οι άνθρωποι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους πριν δοθεί οιαδήποτε εντολή εκκένωσης», ήταν τα λόγια με τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, για να προσθέσει: «102 δεν τα κατάφεραν. Πέθαναν σε μια πύρινη κόλαση. Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η καταστροφή του Μάτι συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία». «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. 

Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες. Πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα, καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές εκείνων που, μέχρι πρότινος, δεν ενδιαφέρονταν πολύ για το θέμα», κατέληξε ο πρωθυπουργός, αποδίδοντας την εθνική τραγωδία στις πραγματικές τις αιτίες: δηλαδή, στην κλιματική αλλαγή, στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στους «ισχυρότατους ανέμους»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου