Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2019

Στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2019 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 23η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. «Τέχνες και Ψυχαγωγία» είναι το κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη.
Τέχνες και ψυχαγωγία, λοιπόν: αξία ή κατάκτηση; ανάγκη βασική ή τεχνητή; ατομική ή συλλογική υπόθεση; αφορά όλους ή λίγους; πώς ικανοποιείται σε κάθε εποχή και κοινωνία; πώς λειτουργεί η σχέση του ελεύθερου χρόνου με την απόλαυση της Τέχνης;

Τι ρόλο έπαιξε η μουσική και το θέατρο, η φύση και ο αθλητισμός, το βιβλίο και το παιχνίδι, οι γιορτές και τα πανηγύρια στην ικανοποίηση αυτής της ανάγκης και πόσο μεγάλες ή μικρές είναι οι διαφορές από εποχή σε εποχή;
Ποια είναι η σχέση των μουσείων με την ψυχαγωγία;

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, σας προσκαλεί στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τις παρακάτω δράσεις:Αρχαιολογικός χώρος Δίου (Τετάρτη, 25/9/2019, 07:00μ.μ.)
7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ με θέμα
«Χρωμάτισε τον τόπο σου με των τεχνών μπογιά, περπάτησε τριγύρω σου, κινήσου πιο «ψηλά»...»
·         Εικαστική έκθεση του Αστέριου Γκέκα, εργαστήριο και καλλιτεχνικό δρώμενο.
·         «ΥΜΝΟΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ». Βυζαντινός Χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Πιερίας «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».
·         Παραδοσιακοί χοροί από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Βοζνία και Ερζεγοβίνη.
Τ/ 23510 47883, E-mail: efapie@culture.gr
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας & Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας - Θράκης «Εσαεί εν Ροή» σε συνεργασία με τη Βυζαντινή Χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και τη ΜΕΡΙΜΝΑ Παιδιού Κατερίνης.

Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων (Σάββατο, 28/9/2019, 06:00μ.μ.)
«Φωνές της πλατείας και γιορτές των Μουσών»
Αντλώντας υλικό από τη νεοελληνική λογοτεχνική και ιστορική παράδοση καθώς και από αρχαιολογικές μαρτυρίες, θεματοποιούμε γιορτές, πανηγύρια και συμβάντα σε δημόσιους χώρους. Συγκεντρώσεις χαράς  και γλεντιού, στις οποίες παίρνουν μέρος λαϊκοί άνθρωποι και εμπνευσμένοι καλλιτέχνες. Τα δρώμενα στηρίζονται σε ποιητικά κείμενα-μονολόγους και συνοδεύονται από ζωντανή μουσική, ενώ αξιοποιούνται και εικαστικές απεικονίσεις δημόσιας ιστορίας (συναντήσεις, τοπόσημα, μνημεία, εορταστικές εκδηλώσεις).
Τ/ 23510 47883, 23520 33884, Ε-mail: efapie@culture.gr
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, Θέατρο Πήγασος, Αντώνης Κάλφας

                                                  ---------------------------------------
Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 28 και 29 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες στο www.culture.gr και στο facebook: @EHDaysGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου